Kroos es retirarà després de jugar l’Eurocopa al seu país

El migcampista alemany de 34 anys va comunicar ahir el que el club ja temia des que va anunciar al febrer que tornava a la selecció. La final de Wembley serà el seu comiat amb el Madrid.

Kroos es retirarà després de jugar l’Eurocopa al seu país
3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

La notícia de la retirada de Toni Kroos va caure ahir com una bomba en el madridisme, que confiava que prorrogués un any més el seu vincle amb el Reial Madrid. No obstant, en el club la possibilitat de la seva sortida es donava per feta, per això els moviments que s’han fet en les últimes hores per encarrilar la renovació amb Luka Modric, amb qui hi va haver una reunió divendres passat per lligar la seva estada al Bernabéu un altre any més.

La situació d’incertesa creada per l’alemany en les últimes setmanes ha molestat Florentino Pérez, que no entenia que no comuniqués al Reial Madrid la seva decisió per donar-li marge de maniobra a l’hora de treballar a suplir la seva marxa. El 23 de febrer, El Periódico de España, del grup Prensa Ibérica, va avançar que el club sospitava que la decisió seria la que ha sigut després d’anunciar la seva tornada a la selecció per jugar l’Eurocopa al seu país.

Kroos ja havia advertit en el pòdcast en què participa que per ell "un futbolista ha de deixar-ho quan està a dalt", una postura que havia secundat el seu entrenador, Carlo Ancelotti. "Crec que un ha de parar quan està a dalt de tot, però ha d’escollir ell. Si em preguntes per Kroos, aquest pot ser l’any que ha donat un rendiment més alt o ho pot ser el que ve. Perquè des que va començar a jugar sempre ha mantingut el mateix rendiment. Ha tingut un rendiment alt durant tota la seva carrera. Però soc dels que pensen que els futbolistes han de parar en un moment alt de la seva carrera. Com els entrenadors", va apuntar Carletto. Aquest suport de l’entrenador al seu futbolista es va considerar "inoportú" a les oficines del club.

En el Reial Madrid va començar a guanyar terreny el pessimisme al febrer. Llavors es va produir un acostament per conèixer la seva postura al final de temporada, però el club no va obtenir una resposta clara. "No tinc clar el que faré encara. Sereu els primers a saber-ho", va advertir el jugador llavors. Deu dies abans, en la roda de premsa prèvia al partit d’anada de vuitens de Champions contra el Leipzig, l’alemany ja havia confessat a la premsa que no tenia clara la seva decisió i que la sospesaria les següents setmanes.

La planificació esportiva

Notícies relacionades

La inquietud es va tornar en enuig a la zona noble amb el pas de les setmanes perquè la seva marxa descavalcava la planificació esportiva. No molestava que decidís anar-se’n, el que no ha agradat és que hagi dilatat tant la seva decisió i la comunicació amb el club. Malgrat tot, el Reial Madrid emetia un elegant comunicat de comiat agraint els seus serveis prestats.

El jugador també va penjar ahir a les xarxes socials un emotiu missatge: "17 de juliol del 2014, el dia de la meva presentació al Reial Madrid, el dia que va canviar la meva vida. La meva vida com a futbolista, però sobretot com a persona. Va ser el començament d’una nova vida al club més gran del món. Avui, després de 10 anys, al final de la temporada, aquesta vida arriba al seu final". I al final, es va confirmar el que apuntava Carletto en la roda de premsa a Leipzig: "Si Kroos es retira en quatre mesos… Té caràcter, ous". Kroos ha tingut "ous" per anar-se’n del Reial Madrid després de la final de Wembley. Un tret que l’alemany sempre ha mostrat amb decisions impopulars o mantenint-se ferm en postures com criticar el blanqueig del règim de saudita amb la disputa de la Supercopa a Aràbia.