Champions League

Última oportunitat per a Marco Reus

El punta alemany, que s’acomiadarà del Dortmund després de 12 temporades, somia aixecar la Champions. Avui el seu equip defensa un avantatge d’1-0 en la tornada de les semifinals contra el PSG a París.

Última oportunitat per a Marco Reus

JORDI GRÍFOL

1
Es llegeix en minuts
JORDI GRÍFOL

Les estrelles són fugaces a Dortmund. Els seus fervorosos seguidors van haver d’assumir que la carrera dels seus millors futbolistes passava pel Bayern o altres gegants europeus. I mentre marxaven futbolistes com Lewandowski o Gündogan i sorgien i se n’anaven d’altres com Haaland o Bellingham, perdurava Marco Reus, noi meravella que va jurar lleialtat al Borussia Dortmund. Dotze temporades després, Reus marxarà a final de temporada, amb 35 anys i convertit en llegenda. Abans, un últim jurament: guanyar la Champions a Wembley. Per fer-ho, hauran de superar el París Saint-Germain avui al Parc dels Prínceps (21.00 h, Movistar Liga de Campeones).

Reus plorava estès a la gespa de l’estadi londinenc el 2013. Un gol d’Arjen Robben a l’ocàs de la final els deixava sense Champions, després d’una campanya europea pràcticament immaculada, fent fora el Reial Madrid en les semifinals amb quatre gols de Lewandowski en l’anada. Onze anys després, sospira per arribar de nou a Wembley i, aquesta vegada, aixecar el trofeu, sabedor que es tracta de la seva última oportunitat.

"Estic increïblement agraït i orgullós d’aquest moment especial al meu club. He passat més de la meitat de la meva vida en aquest club i he disfrutat cada dia, tot i que, per descomptat, també hi ha hagut moments difícils", expressava al vídeo de comiat que ha difós el club, després que totes dues parts hagin acordat no renovar el contracte.

Notícies relacionades

Lesions i infortunis

Les lesions i els infortunis l’han acompanyat al llarg de la seva carrera. Una greu lesió al turmell el va deixar sense Mundial del Brasil, veient des de casa com els seus companys es convertien en campions del món. Després d’aquesta, vindrien moltes més lesions que van anar tallant en sec la seva progressió. Tampoc va poder aixecar cap Bundesliga, al perdre-la dues vegades en l’última jornada; l’any passat depenien d’ells mateixos i van empatar contra un Mainz que no s’hi jugava res.