Grimau s’aferra al Palau per arribar a la ‘final four’

«Espero que sigui decisiu», apunta el tècnic del Barça davant l’inici a casa del ‘play-off’ de l’Eurolliga contra l’Olympiacos, subcampió l’any passat.

Grimau s’aferra al Palau per arribar a la ‘final four’

JORDI GRÍFOL

2
Es llegeix en minuts
JORDI GRÍFOL

El Palau Blaugrana descansa en silenci una vegada els jugadors acaben de calibrar el canell, conjurats tots en una rotllana prèvia als quarts de final de l’Eurolliga davant l’Olympiacos de Grècia. Haurà de ser determinant per al Barça el sempre bulliciós Palau i el seu ressò, ja que comença l’eliminatòria al millor de cinc amb dos partits a casa, el primer avui (21.00h, M+ Deportes). L’objectiu no és cap altre que estar en la quarta final four consecutiva. "El Palau ha sigut el nostre factor extra tot l’any", va comentar un Willy Hernangómez que admet haver quedat "impressionat amb com es nota la seva força". Només dues derrotes ha concedit el Barça al seu pavelló (15-2); molt més ha patit fora de casa, per una irregularitat (7-10) que gairebé li costa el factor camp, malgrat ser segon durant bona part del curs.

Coincideix amb el pivot el tècnic Roger Grimau, que persegueix la final four en la seva primera temporada. "Hem fet un gran balanç a casa i ens hem guanyat el dret de jugar amb avantatge de pista. Espero que sigui decisiu. Tant de bo ho puguem executar a la perfecció", va expressar.

Finalista en la passada Eurolliga –va caure contra el Reial Madrid (78-79)-, l’Olympiacos va quedar debilitat amb la marxa de les estrelles Sasha Vezenkov i Kostas Sloukas, tot i que jugadors com el base Isaiah Caanan i l’aler Alec Peters continuen sent un bloc perillós. "Són l’equip que més bé es passa la pilota en atac, tenen molta paciència. I defensivament són molt sòlids i físics, col·lapsen la pintura i no et permeten tirs fàcils", va analitzar Grimau.

Els dos enfrontaments de la primera fase els va guanyar el Barça, que va permetre als catalans comptar amb el factor camp, ja que tots dos van acabar amb el mateix balanç (22-12), quart i cinquè classificat. Per Willy, no obstant, els play-off són una altra història. "No hem de fixar-nos en la lliga regular. Han crescut molt i tenen molta història, la sèrie a cinc és molt complicada i dura. Necessitem humilitat i concentració".

"Un partit molt físic"

Notícies relacionades

No està sent una temporada fàcil per al pivot, que ha jugat menys minuts dels que esperava, i es va mostrar amb ganes d’afrontar el repte. "Estic molt il·lusionat de poder arribar als play-off i, si arribem, a la final four. Serà un partit molt físic, amb interiors molt grans i forts. Enfrontar-se als millors és un repte, i són els partits que ens agrada jugar".

Ricky Rubio, cada vegada més còmode després de la seva tornada, és una gran aposta per a l’equip en el tram decisiu. "Sempre volem comptar amb els millors. Ricky des del primer dia ens dona tranquil·litat, el saber fer d’algú que té tanta experiència", va ressaltar Grimau.