El missatge del president

Laporta demana repetir el clàssic si el gol de Lamine Yamal és legal

El Barça reclama al Comitè Tècnic d’Àrbitres i a la Federació «imatges i àudios» de la polèmica jugada, acusa el VAR d’un «mal ús» i planeja fins i tot accions judicials.

Laporta demana repetir el clàssic si el gol de Lamine Yamal és legal

M. L.

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Primer va ser Ter Stegen. "És una autèntica vergonya", va clamar indignat el porter alemany denunciant l’absència de la tecnologia de la línia de gol per determinar si el gol fantasma de Lamine Yamal en el clàssic era legal. Després, Xavi es va afegir a la queixa. "Té raó, el Marc. És una injustícia total, màxima. ¡No podem callar!", va cridar el tècnic després del 3-2 encaixat al Bernabéu. Però ningú va anar tan lluny com Joan Laporta, el president del Barça, que es va plantejar ahir sol·licitar la "repetició del partit" si les imatges demostren la validesa del gol de la jove estrella blaugrana.

El dirigent no va parlar a la sortida del Bernabéu. Ni tampoc a la seva arribada a Barcelona. Va esperar unes hores per dissenyar, de forma cuidada i estudiada, el missatge institucional que va llançar a través d’un vídeo difós pels mitjans oficials del club, amb dues versions: català i castellà. No era gaire llarg (no arribava ni als quatre minuts), però sí extremadament rotund en la denúncia contra el col·lectiu arbitral unint-se així a les queixes del tècnic i del capità.

"Mal ús del VAR"

"Com a president del Barça vull transmetre la insatisfacció que produeix que un dia després d’un dels partits més importants del futbol mundial el mal ús d’una eina com és el VAR ens estigui marcant l’agenda", va dir el dirigent. En aquest sentit, Laporta va explicar que en el clàssic "hi va haver diverses jugades discutibles", però n’hi ha una de "capital" perquè pot influir en el resultat final del partit. "Em refereixo al gol fantasma de Lamine i com a club volem tenir la seguretat d’aquesta acció, de manera que requerirem d’una manera immediata el Comitè Tècnic d’Àrbitres i la Federació Espanyola de Futbol perquè ens facilitin totes les imatges i àudios d’aquesta jugada".

I el Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) va divulgar ahir a la tarda les converses que es van viure entre els col·legiats de camp i de la sala de Las Rozas. "No tenim cap evidència que la pilota hagi entrat, reprèn amb córner", li diuen a Soto Grado sobre el gol fantasma. Amb aquesta informació a la mà, el Barça traçaria la seva estratègia de defensa. "Si el club entén que es va produir un error en la intepretación de la jugada, que és el que pensem, posarem en marxa totes les actuacions oportunes sense descartar, evidentment, les accions judicials que calgui. En cas de confirmar-se que fos un gol legal demanarem la repetició", va remarcar el dirigent, traslladant la discussió amb els ens federatius a la seu judicial.

Errors del franquisme

Notícies relacionades

Va considerar el Barça, i així ho va fer saber Laporta, que s’hauria de repetir aquest matx, tal com va passar "en un partit d’àmbit europeu per l’error del VAR". No el va citar el dirigent blaugrana però es referia a l’Anderlecht-Genk (2-1) de la Lliga belga. Però no era aquest l’únic motiu de queixa de Laporta. "Ens centrarem en aquesta jugada del gol fantasma de Lamine, però també hi ha altres accions que van poder ser revisades i consultades al VAR, tot i que es va obviar incomprensiblement aquesta eina per l’àrbitre", va indicar en un to enfadat perquè, com ell mateix va dir, assumia el "mal ús del VAR segueix provocant confusió i criteris contradictoris segons els partits i segons els equips, i per tant infravalora la competició ja que ha d’ajudar que sigui més justa i no al revés".

Després, Jordi Finestres, director de gabinet de Laporta, va emetre un missatge a la xarxa X amb una foto del famós penal de Guruceta (1970) emparentant els errors del clàssic amb els que patia el Barça en l’època del franquisme.