tribunals

L’Audiència no deslliura Rubiales del judici pel petó a Hermoso

L’Audiència no deslliura Rubiales del judici pel petó a Hermoso

Nacho García

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez
Ángeles Vázquez

Periodista

Especialista en Tribunals i Justícia

ver +

La Sala Penal de l’Audiència Nacional no va deslliurar del banc dels acusats l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol Luis Rubiales, l’exseleccionador Jorge Vilda, l’exdirector esportiu de la selecció Albert Luque i Rubén Rivera, que va ser responsable de màrqueting, i va ratificar la interlocutòria del jutge Francisco de Jorge que va proposar jutjar-los pel petó a Jenni Hermoso després de guanyar el Mundial i per coaccions posteriors.

Notícies relacionades

La Sala considera que els fets que es descriuen en la interlocutòria recorreguda recullen indicis que encaixen en la descripció típica d’un delicte contra la llibertat sexual, pel qual respondrà en exclusiva Rubiales, i un altre de coaccions, tant de les castigades en l’article 172.1 del Codi Penal com de caràcter lleu. La Sala Penal indica, al rebutjar els recursos dels imputats, que les conseqüències jurídiques "del petó i del constrenyiment no poden ser objecte de valoració en aquest moment".

La fiscalia demana per a l’expresident dos anys i mig de presó per un delicte d’agressió sexual i un altre de coaccions i una indemnització de 50.000 euros. Sol·licita, a més, un any i mig de presó per a la resta.