tennis

Tsitsipas se salva de l’eliminació en un partit agònic

El jugador grec va aixecar dos ‘match ball’ davant l’argentí Díaz Acosta, que va dominar per 4-6, 6-3 i 7-6 (11-9) al Barcelona Open Banc Sabadell.

Tsitsipas se salva de l’eliminació en un partit agònic

JAUME PUJOL-GALCERAn

2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Semblava que acabava de guanyar Roland Garros. Stefanos Tsitsipas es va deixar caure d’esquena sobre la terra de la central, després de salvar-se de l’eliminació del Barcelona Open Banc Sabadell en mans de l’argentí Facundo Díaz Acosta. El tennista grec va haver de salvar dos match ball abans d’imposar-se per 4-6, 6-3 i 7-6 (11-9) després de 2 hores i 32 minuts. A la llotja van respirar alleujats. La seva eliminació, després de la retirada de Carlos Alcaraz i la derrota de Rafael Nadal, deixava el torneig sota mínims d’estrelles.

"Ha sigut un thriller, un dels grans thrillers de la meva carrera en terra", va admetre Tsitsipas revivint el final. Un partit al límit que el va mantenir amb el cor a 200 pulsacions fins a guanyar-lo. Un partit que Díaz Acosta recordarà moltes vegades després de deixar escapar la seva oportunitat.

El tennista argentí va tenir a les seves mans la victòria en el tercer set després de capgirar l’avantatge de 3-1 que va disposar el grec. Díaz Acosta ho va tenir amb 6-5 i 30-40, després que Tsitsipas cometés una doble falta. Però el tennista grec es va salvar del KO per forçar un tie-break de màxima tensió i suspens en el qual d’entrada es va trobar amb un 2-5 en contra. Tsitsipas va tornar a sortir del pou amb quatre punts seguits i va tenir el seu primer match ball (6-5), però el seu revés se’n va anar fora.

Díaz Acosta aguantava des del fons, tirant pilotes al revés del grec i buscant el cop guanyador com havia fet durant el primer set. L’argentí va disposar de la seva segona oportunitat per tancar el partit amb 7-6. Una restada fora l’hi va impedir. Va continuar lluitant fins a l’última pilota, però Tsitsipas va imposar la lògica del rànquing (7 contra 53) per aconseguir la victòria en el seu tercer match ball amb un revés paral·lel.

A la recerca del doblet

Notícies relacionades

Tsitsipas va patir per arribar a la seva quarta semifinal a Barcelona, on busca el títol que se li va escapar el 2018, 2021 i 2023. Ara, sense Nadal ni Alcaraz a la pista, sap que té la seva gran ocasió. Després del seu títol la setmana passada a Montecarlo davant Casper Ruud, dos partits el separen del doblet. El primer serà avui davant el serbi Dusan Lajovic, que va guanyar en el tancament de la jornada el francès Arthur Fils per 4-6, 6-3 i 6-2

Ruud també tindrà oportunitat de revenja si arriba a la final. Ahir es va classificar amb menys problemes que Tsitsipas davant l’italià Matteo Arnaldi (6-4, 6-3). De moment no ha perdut cap set en el torneig. El noruec es creuarà amb l’argentí Tomás Martín Etcheverry, que va batre el britànic Cameron Norrie en un dur partit també decidit en dos tie-breaks per 7-6 (4) i 7-6 (1).