El Govern s’activa contra Rocha i la gestora de l’RFEF

El president del CSD va anunciar al Congrés la convocatòria de la comissió directiva de l’organisme per decidir sobre la suspensió de tots els membres de la gestora federativa.

El Govern s’activa contra Rocha i la gestora de l’RFEF

sergio r. viñas

2
Es llegeix en minuts
Sergio R. Viñas

El Consell Superior d’Esports convocarà "en els pròxims dies" la comissió directiva de l’organisme per decidir sobre la suspensió de Pedro Rocha i de la resta de membres de la gestora de l’RFEF. El president del CSD, José Manuel Rodríguez Uribes, va anticipar ahir en una intervenció al Congrés que prendrà "una decisió d’acord amb la valoració" del Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD), que veu indicis de la comissió d’infraccions molt greus de Rocha i la resta de membres de la gestora federativa.

Aquesta decisió implicaria la decapitació completa de l’RFEF, en un moment de tempesta perfecta en què Rocha és l’únic candidat a assumir-ne la presidència, però en què no ha sigut proclamat president per una impugnació que la comissió electoral federativa ha de resoldre. Mentrestant, governa l’RFEF una gestora i els seus membres previsiblement seran també suspesos, segons va insinuar Rodríguez Uribes durant la seva compareixença en la Comissió d’Esports del Congrés. Entre ells, gran part dels presidents de les federacions autonòmiques.

Sobre tots ells pesa l’acusació del TAD que s’han pogut haver excedit en les seves funcions en algunes de les decisions que han adoptat en els últims mesos, entre les quals hi ha l’acomiadament del secretari general, Andreu Camps, la renovació de Luis de la Fuente o la rescissió del contracte amb GC Legal, l’empresa de Tomás González Cueto, investigat en el cas Supercopa igual que el mateix Rocha.

"Bona governança"

"No hi pot haver ja més actuacions des de l’RFEF que puguin suposar una extralimitació. L’RFEF s’ha d’allunyar de manera definitiva de comportaments que ens avergonyeixen a tots", va defensar amb fermesa el secretari d’Estat, que va remarcar que "el futbol espanyol mereix que els seus mandataris i els seus representants es guiïn pels principis d’honradesa i bona governança".

Durant les seves intervencions, el president del CSD va remarcar que està en contacte "fluid" i gairebé diari amb la FIFA per acordar una sortida conjunta a la crisi de l’RFEF. "He transmès la nostra preocupació i determinació per adoptar de manera conjunta totes les mesures que siguin necessàries perquè no es produeixi més una crisi reputacional com la que estem vivint", va explicar sobre les seves converses amb l’organisme que presideix Gianni Infantino.

Mentrestant, la comissió gestora que governa l’RFEF en aquests dies de crisi i caos ha decidit morir matant. Davant aquest escenari cada vegada més probable de suspensió de tots els seus membres per part del Govern central, va emetre un comunicat en què culpa el CSD de la seva situació actual i en què carrega contra el TAD per l’expedient obert contra els integrants de la gestora per presumptes infraccions molt greus.

"Màxima interinitat"

Notícies relacionades

"La federació es troba en una situació de màxima interinitat des del mes de setembre, quan la gestora, en la línia marcada pel llavors secretari d’Estat, Víctor Francos, va plantejar fer una sola convocatòria electoral", assenyala la gestora de l’RFEF en el seu comunicat.

"Membres de la comissió gestora es reserven la possibilitat d’emprendre accions legals en defensa dels seus interessos, a causa de la falta de rigor i motivació jurídica de l’expedient disciplinari del TAD, així com l’adopció de mesures cautelars considerades injustes pels òrgans que hagin de dirimir-les", afegeix el comunicat fet públic per l’RFEF, en què es denuncia que "no s’ha donat un tràmit d’audiència per als membres de la comissió gestora i que l’obertura de l’expedient s’ha fet partint de notícies de premsa i comunicats".