El Barça doblega un Girona lluitador

El Madrid tomba el Joventut amb un triple de Deck en l’últim segon en l’estrena del tècnic Dani Miret.

Los jugadores del Girona defendiendo a Satoransky en Fontajau.

Los jugadores del Girona defendiendo a Satoransky en Fontajau. / Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La 20a jornada de la Lliga Endesa va acabar ahir amb gust agredolç per a dos dels tres equips catalans que van disputar partits. El Barça, liderat per Jabari Parker (20 punts, 8 rebots) i Nico Laprovittola (18 punts), va aconseguir una treballada victòria (75-81) a Fontajau contra un combatiu Bàsquet Girona que no ho va posar fàcil a l’equip blaugrana.

Els de Roger Grimau van deixar enrere la intranscendent derrota de divendres contra l’ASVEL (76-72) a l’Eurolliga amb un triomf per consolidar el tercer lloc i va acabar amb les esperances del Girona d’allunyar-se definitivament del fantasma de les places de descens. Els locals van estar a un punt en l’últim quart (69-70, m. 33), però van acabar claudicant en el tram final.

Paral·lelament, el Madrid i el Joventut van firmar un vistós espectacle a base de triples (28 d’anotats de 62 intents entre els dos) que es va decidir en favor dels locals (95-92) a l’últim segon amb un encert perimetral de l’argentí Gabriel Deck, el mateix que fa uns dies va anotar una cistella determinant per guanyar al Zalgiris a Kaunas.

Final amb polèmica

Notícies relacionades

"Les sensacions són positives malgrat la derrota. És un resultat que ens serveix per millorar i tenir la següent victòria que necessitem una mica més a prop", va dir Daniel Miret, que s’estrenava a la banqueta del club de Badalona. El partit va acabar amb polèmica per la doble revisió per decidir sobre una acció d’Andrew Andrews que va provocar l’empat a 92 després d’anotar els dos llançaments lliures.

El recanvi de Carles Duran, que aquesta setmana ha sigut destituït per la mala ratxa de resultats, afrontava un enorme repte en la seva estrena: acabar amb la inèrcia de sis derrotes consecutives en partits oficials a falta de sis jornades més de la fase regular.