GOLF

Rahm defensa la jaqueta verda del Masters d’Augusta

Comença avui el primer gran de la temporada, que ha tingut deu campions diferents en deu anys. Tiger Woods no desisteix: encara es veu capaç de competir.

Rahm defensa la jaqueta verda del Masters d’Augusta

joan domènech

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jaqueta verda d’Augusta és un trofeu únic. Per diferent, per emblemàtic, per reconeixible. Per tèxtil. Pel color, el pantone 342. Deu campions diferents s’han vestit la preuada peça en els últims 10 anys. De Bubba Watson (2014) a Jon Rahm (2023). Seran tots presents en el tee de sortida per disfrutar del privilegi de tornar a col·locar-se-la durant el següent any, abans de tornar-la al club.

El Masters d’Augusta obre la temporada dels majors (US Open, Open Britànic i PGA Championship) i brinda l’oportunitat del retrobament entre els fidels al PGA Tour i els dissidents del LIV Golf Tour. Entre els que continuen competint en el circuit convencional i els que van emigrar al milionari torneig saudita. La meitat d’aquests 10 campions (Watson i Rahm, així com Sergio García, Dustin Johnson, Patrick Reed) participen en virtut de la prebenda que es van guanyar de per vida al ser campions en el cuidat i exclusiu camp de l’Augusta National Golf Club, estat de Geòrgia, de 6.798 metres, par 72 i 18 milions de dòlars en premis. La glòria del títol és més gran.

A aquest honor no vol renunciar José María Olazábal (58 anys), sense rànquing, el tercer espanyol participant juntament amb Rahm i García. Ni el tocat Tiger Woods, que arriba al torneig acompanyat d’un cos mèdic per tots els problemes físics derivats del seu accident de circulació el 2001. "Vaig abraçar el meu pare en el primer que vaig guanyar [1997] i el 2019 vaig abraçar el meu fill, vaig tancar el cercle", va explicar el pentacampió, que es creu "preparat" per competir i tornar a exhibir l’americana verda. En cas d’aconseguir-ho, als 48 anys, igualaria els sis títols de Jack Nicklaus. L’últim gran repte que li queda.

Del sopar al camp

Cada golfista té el seu repte particular. Woods, per descomptat, no figura entre els favorits a emportar-se la victòria. Hi ha Rahm, Scottie Schefler, Brooks Koepka, Jordan Spieth i el nord-irlandès Rory McIlroy, que al seu armari de la roba no té penjada cap jaqueta de color verd pantone 342, amb l’escut a la butxaca esquerra i els tres botons daurats de llautó, però sí que té les copes metàl·liques de l’US Open (2011), Open Britànic (2014) i PGA (2012 i 2014). El Masters li permetria completar el Grand Slam de golf.

Notícies relacionades

"No he d’intentar guanyar des del primer tee. Són 72 forats, hi ha moltes maneres diferents de guanyar el torneig. Tinc confiança, però de vegades has d’agafar un camí més conservador, tenir paciència i tenir disciplina; és una cosa que vaig intentar aprendre amb els anys", va explicar McIlroy, absent en el banquet dels campions que serveix de tàcita inauguració del torneig. Hi va haver 32 comensals i l’elecció del menú corresponia al posseïdor del títol. Rahm va traslladar la responsabilitat al conegut xef José Andrés per quedar bé amb els seus companys i rivals. Segur que a la taula es va debatre sobre la desitjada fusió dels dos circuits que, per ara, ha establert una divisió entre els jugadors.

"Hi ha esdeveniments que trobo a faltar. No anar a Palm Springs, Torrey Pinnes, Los Angeles i Phoenix no va ser fàcil. Continuo estimant la PGA", va confessar Rahm, admetent que es va passar al LIV Tour perquè havia guanyat el Masters i tenia una exempció de cinc anys per poder continuar participant en els altres grans. Aquest dijous comença una nova història. Rahm vol quedar-se la jaqueta i 83 homes més també la volen.

Temes:

Golf Jon Rahm