Stuani desencadena el deliri sota un diluvi a Montilivi

En l’últim sospir, l’equip de Míchel va superar el Betis en un partit èpic i divertit en què es va sobreposar a les seves pròpies errades.

Els jugadors del Girona feliciten ahir Stuani a Montilivi. | PAU BARRENA / AFP

Els jugadors del Girona feliciten ahir Stuani a Montilivi. | PAU BARRENA / AFP

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va ploure com si el món s’acabés demà a Montilivi. Plovien també els gols de Dovbyk, malgastats després pels grollers errors de David López que permetien a Willian José reividicarse amb un altre parell de gols. La tarda tenia ahir cert aire fantasmal sota aquesta cortina de pluja que va deixar xops a tots en un partit bonic, ple de delicadeses tàctiques i, alhora, ple d’inesperades i infantils errades. Quan tot s’esgotava, amb l’empat que deixava insatisfet tots dos, va aparèixer l’àngel uruguaià. Ell. Sempre, ell.

Perquè a Montilivi els partits no s’acaben fins que no ho decideix Stuani, que va firmar el gol del triomf després d’una excel·lent centrada servida per Miguel, que va necessitar comptar amb l’ajuda inestimable de Dovbyk. Amb dos nous va guanyar el Girona un partit que l’acosta encara més a la Champions. "Es mereix Stuani tot el que li està passant, és l’ànima d’aquest club i d’aquest equip i el primer dia del Girona a Europa serà qui porti el braçalet del Girona", va explicar després un emocionat Míchel, després de viure un partit èpic, tenint el cor a un puny quan el VAR estava revisant l’acció del 3-2. I les càmeres van determinar que l’uruguaià no estava en una posició il·legal. "A falta de vuit jornades, estar gairebé matemàticament a Europa és un somni. Aquests jugadors estan fent història i tant de bo ho puguin fer de veritat amb aquesta classificació per a la Champions", va assegurar el tècnic del Girona.

Dovbyk marca; David falla

El partit va ser bonic i entretingut perquè va tenir una mica de tot. Després d’una mitja hora en què van sobrar les porteries (ni el Girona ni el Betis van efectuar cap xut), tot es va desencadenar amb la centrada de Portu, rematada de cap per Dovbyk i desviada per la mà de Chadi Riad, que va provocar el penal. L’ucraïnès, amb un exquisit gir del turmell, va aconseguir el primer gol i va trencar la seva mala ratxa, que arrossegava des del gener passat.

Notícies relacionades

Però un groller error de David López a la sortida de la pilota va permetre al Betis firmar l’empat perquè Willian José va anotar amb celeritat per no malgastar el regal del Girona. Aquesta mateixa escena (gol de Dovbyk culminant una meravellosa jugada d’atac del Girona i fallada posterior de David López perquè Willian José firmés el 2-2) es va repetir també en la segona meitat. Plovia de forma infinita a Montilivi. Litres i litres d’aigua que concedien un escenari èpic a un gran partit, en què es van veure, entre moltes altres coses bones, detalls de la genialitat d’Isco.

Però l’actor principal d’aquesta pel·lícula només podia ser Stuani. Va sortir en el minut 81 i va marcar, de manera acrobàtica, en el 90+2, i va culminar una plujosa i èpica tarda. "La nostra temporada és gegant, increïble", va confessar Míchel.