Petició de presó per a Rubiales

La Fiscalia sol·licita per a l’expresident de la RFEF una pena de dos anys i mig per un delicte d’agressió sexual i un altre de coaccions contra Jenni Hermoso. També es demana un any i mig per a Jorge Vilda, Albert Luque i Rubén Rivera.

Petició de presó per a Rubiales

MANU FERNÁNDEZ / AP

3
Es llegeix en minuts
Tono Calleja
Cristina Gallardo

La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha sol·licitat dos anys i sis mesos de presó per a l’expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales per un delicte d’agressió sexual i un altre de coaccions contra Jenni Hermoso pel petó no consentit després de la final del Mundial a Sydney, segons consta en l’escrit d’acusació, a què va tenir accés El Periódico de España.

El Ministeri Públic també sol·licita penes de presó, en concret un any i sis mesos, per coaccions per a l’exseleccionador Jorge Vilda, Rubén Rivera, director de màrqueting de la RFEF, i Albert Luque, director de la selecció masculina. Els dos últims van ser apartats ahir per la Federació de les seves funcions després de la petició. A més, el Ministeri Públic reclama que l’expresident indemnitzi amb 50.000 euros Hermoso per l’agressió sexual.

Segons el relat de la fiscalia, en el moment en què Hermoso rebia la salutació protocol·lària i la felicitació de Rubiales, aquest "va subjectar el cap de la jugadora amb les dues mans, i de manera sorprenent i sense consentiment ni acceptació de la jugadora, li va clavar un petó als llavis".

"Fustigació"

Davant les conseqüències personals i professionals que aquesta actuació li podia portar, prossegueix el document, l’expresident de la RFEF "en connivència amb la resta dels acusats, van començar a exercir actes constants i reiterats de pressió directament sobre la jugadora i a través de la seva família i amistats amb la finalitat que, públicament, justifiqués i aprovés el petó que contra la seva voluntat li va fer Luis Rubiales, amb la qual cosa Hermoso va patir una situació de fustigació que li va impedir desenvolupar la seva vida en pau, tranquil·litat i lliurement", destaca l’escrit d’acusació.

En concret, Rubiales va requerir a la directora de futbol femení de la RFEF, Ana Álvarez Mesas, que entrés als vestidors i manés sortir a Hermoso perquè volia parlar amb ella: "En aquest primer moment Luis Rubiales ja va instar la jugadora perquè portés a terme una declaració pública sobre l’acceptació per la seva part del petó rebut, amb la qual ella no estava d’acord i que no tenia cap obligació de fer", explica el Ministeri Fiscal.

I en el viatge amb autobús camí de l’aeroport, els acusats la van obligar "a baixar-ne precipitadament perquè subscrigués una nota de premsa redactada per l’equip de comunicació de la RFEF per ordre de Luis Rubiales i en la qual Hermoso no havia tingut cap intervenció i el contingut de la qual no compartia, malgrat la qual cosa, va ser remesa als mitjans de comunicació".

En l’escala que van realitzar a Doha, Rubiales es va dirigir de nou a ella perquè accedís a fer una manifestació pública conjunta, en la qual havia d’afirmar que el petó havia sigut consentit, "a la qual cosa la jugadora es va negar una vegada més, expressant el seu cansament i malestar a l’acusat per les pressions exercides per aquest", destaca la fiscalia, que afirma que davant la seva negativa reiterada, l’expresident de la Federació i el seu equip van decidir "continuar pressionant Hermoso, aquesta vegada utilitzant els familiars d’aquesta que viatjaven en el mateix vol".

Pressió al germà

Notícies relacionades

"Així, Jorge Vilda es va acostar en diverses ocasions als seients on viatjaven els familiars de la jugadora fins que va aconseguir parlar amb Rafael Hermoso Fuentes, germà de Jennifer, i després d’intentar guanyar-se la seva confiança lloant les virtuts esportives de la jugadora, amb l’única finalitat que Rafael convencés la seva germana perquè realitzés la manifestació pública pretesa pels acusats i, davant la reticència d’aquest de cedir a la seva petició, li va advertir que si la seva germana no accedia a participar en el vídeo, això tindria conseqüències negatives per a ella, tant en l’aspecte personal com en la seva carrera professional", prossegueix explicant l’escrit.

I els dies 22 a 25 d’agost del 2023, en ocasió d’un viatge a Eivissa de les integrants de la selecció, el director de màrqueting va acudir a l’illa i va insistir "de manera persistent a Hermoso perquè parlés per telèfon amb el responsable d’integritat de la RFEF". El departament havia obert un expedient respecte als fets esdevinguts a Sydney, "en el qual es pretenia, per ordre de l’acusat, la seva exculpació de qualsevol responsabilitat en l’esmentat àmbit, obligant a canviar declaracions d’intervinents i aportant pericials parcials en el seu favor", destaca la fiscalia.