SEGONA DIVISIÓ

El Tenerife frustra l’Espanyol en l’últim minut

Gragera va marcar en un córner al minut 84 i l’empat va arribar amb un altre córner al 89. Frenada a l’estrena de Manolo González després del triomf de Saragossa. 

El Tenerife frustra l’Espanyol en l’últim minut

JOAN doMÈNECH

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Martin Braithwaite va recollir el trofeu al millor jugador de febrer. És també el futbolista més eficaç de Segona com a màxim golejador de la categoria. Però Braithwaite, lesionat al genoll, anava vestit de carrer. La presència del davanter danès va recordar el pes que tindria la seva absència.

Amb aquesta minva va arrencar l’Espanyol, que havia resolt els partits anteriors que va disputar sense el seu davanter centre. No va trobar a faltar el seu rematador principal perquè no va disposar d’ocasions. Va marcar gràcies a José Gragera, golejador tan ocasional que estrenava el seu compte. El migcampista va aprofitar una passada de Victor Ruiz en una pilota solta després d’una mala sortida de Soriano en un córner.

A falta de sis minuts, i davant un indolent Tenerife, va esclatar l’estadi creient que el revulsiu del tercer entrenador que aplaudia aquesta temporada funcionaria. Però un altre córner, al 89, va frustrar la presentació de Manolo González després de l’estel·lar debut amb el triomf de Saragossa.

Keita Balde és el 9

El substitut de Braithwaite va ser Keita Balde, que no va tenir ni una mala pilota per emportar-se als peus. Va vagar pel front d’atac sense poder encarar mai Soriano, sense cap opció de rematada, condemnat a disputes amb els centrals chicharreros. Els intents de l’Espanyol els van acaparar els jugadors de segona línia: el primer xut de Pol Lozano, un cop de cap de Sergi Gómez en un córner, un xut parabòlic de Puado... A Oliván, l’altra baixa notable, el va substituir Cabrera a la banda.

Balde no va acabar el partit, substituït per Gastón Valles, el davanter uruguaià fitxat per reforçar el filial i el debut del qual a Eibar va brindar tres punts. Potser l’halo màgic del nouvingut desembocaria en una altra alegria. A mesura que avançava el partit, les idees locals s’espessien. Els agitadors del joc havien perdut dinamisme i capacitat de sorpresa. Gragera va exercir de pivot per darrere de Puado, Aguado, Lozano i Jofre, que només havien de mirar cap endavant. Cada vegada amb la vista més ennuvolada.

Rival sense al·licients

El Tenerife va crear ben pocs problemes per la falta d’al·licients que té per acabar la temporada, mentalitzat ja de seguir un any més a Segona. A vuit punts de la promoció, podria somiar arribar-hi. Però no guanya a casa des del desembre i sembla que ja ha abandonat la idea. Tampoc era l’escenari més propici, el feu periquito. Una rematada de Nacho al lateral de la xarxa en el primer temps va ser l’únic senyal de vida en les proximitats de Joan Garcia.

El Tenerife va acabar jugant amb cinc defenses per conservar el punt. Va començar a perdre’l en un córner i el va recuperar en el següent, gairebé sense voler.

ESPANYOL:

Joan Garcia (6); El Hilali (5), Sergi Gómez (6), V. Ruiz (6), Cabrera (6); Gragera (5); Puado (7), Lozano (6), Aguado (6), Jofre (6); Keita Balde (4). Tècnic: Manolo González (6). Canvis: Nico Melamed (6) per Lozano (m. 59); Gastón Valles (6) per Balde (m. 71); Soler (s.q.) per Aguado (m. 79); Milla (s.q.) per S. Gómez (m. 79).

TENERIFE:

Soriano (8); Mellot (6), González (6), Lleó (5), Nacho (6); Luismi (5), Bodiger (5), Corredera (5), Marín (6); Ángel (4), Enric Gallego (4). Tècnic: Asier Garitano (5). Canvis: Buñuel (6) per E. Gallego (m. 66); Teto (5) per Marín (m. 74); Sipcic (5) per Corredera (m. 74); Romero (sc) per Luismi (m. 86); Rahmani (s.q.) per Ángel (m. 86).

GOLS:

Notícies relacionades

1-0 (m. 84), Gragera; 

1-1 (m. 89), González.

Temes:

Espanyol