El partit més dur de les #sabadosa

Paula Badosa jugarà demà a Miami contra Sabalenka, número 2 del món, dies després de la mort del nòvio de la bielorussa. «És un xoc. Aryna és la meva millor amiga», diu la catalana.

El partit més dur de les #sabadosa
2
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Serà dur i gens fàcil. Un cop inesperat de la vida. Paula Badosa s’enfrontarà demà a Aryna Sabalenka en la segona ronda del Masters 1000 de Miami, tot just tres dies després de la mort inesperada del company sentimental de la tennista bielorussa, Konstantin Koltsov, que la policia investiga com un aparent suïcidi. "No sé gaire bé què puc fer. És un xoc viure tot això. Al cap i a la fi és la meva millor amiga i no vull que pateixi. Aryna és una dona forta i traurà les forces d’algun lloc. Espero un gran partit, però no serà el més important", deia Badosa després de derrotar Simona Halep (1-6, 6-2, 6-3) en el seu retorn al circuit després d’una lesió a l’esquena que arrossega des de fa més d’un any.

La tennista catalana va evitar parlar en públic de la situació que està vivint Sabalenka. "Sé per quina cosa està passant. N’hem parlat, però li vaig prometre que no diria res, ho sento", deia davant els periodistes, i admetia la incomoditat que sentirà quan s’enfronti a l’amiga i màxima confident al circuit.

Es coneixen des de la seva època júnior i són de la mateixa generació, 25 anys té Sabalenka i un més Badosa, a més de compartir un caràcter extravertit per compartir la vida fora de la pista. Es van batejar #sabadosa quan van formar doble per primera vegada, precisament a Miami, l’any 2022.

Totes dues sempre s’han animat i recolzat en els seus èxits, tot i que a la pista han mantingut sempre dures batalles en els seus enfrontaments (2-2) des que Badosa va guanyar per primera vegada a Cincinnati el 2021 per 7-5, 2-6 i 7-6 (4) fins que Sabalenka es va imposar per última vegada en el torneig de Stuttgart de l’any passat per 4-6, 6-4 i 6-4.

"No passa gaire sovint que puguis trobar la teva ànima bessona al circuit perquè competim entre nosaltres. Però tenim aquest tracte: al camp som oponents, podem cridar el que vulguem, però fora del camp tornem a ser amigues. És molt simpàtica i tenir-la al meu costat és molt important per a mi", explicava en una entrevista Sabalenka sobre la seva amistat amb Badosa.

Una altra pèrdua

Notícies relacionades

Havien fet broma al vestidor després de conèixer el sorteig que les aparellava en una possible segona ronda. S’havien llançat bromes, com fan sempre, però ara tot ha canviat. Sabalenka saltarà a jugar sota un xoc que intentarà oblidar a la pista. Fa dos anys la bielorussa ja va perdre el seu pare, de 43 anys.

La tennista bielorussa ha rebut, a més del suport incondicional de Badosa, el de totes les seves companyes del circuit, després de conèixer-se la mort del seu company, Konstantin Koltsov, de 42 anys, i exjugador, i també entrenador, d’hoquei gel amb 144 partits a l’NHL i dues participacions als Jocs Olímpics.