L’ACTUALITAT BLAUGRANA

Les raons de Xavi per "somiar"

El Barça recupera trets que li van donar la Lliga: ferm al darrere i letal al davant

L’equip suma ara 10 partits seguits sense perdre i dispara la seva ambició

«Estem en el millor moment de la temporada», proclama el tècnic, convençut que el seu equip arriba a temps de tot. De lluitar per la Lliga, malgrat els vuit punts de renda que manté el Madrid, i de competir, alhora, amb dignitat a Europa davant el perillós PSG de Luis Enrique i Mbappé.

Les raons de Xavi per "somiar"

MARCOS LÓPEZ

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Ha sigut la millor setmana del Barça aquesta temporada. No només ha passat als quarts de final de la Champions després de batre el Nàpols (3-1), sinó que va silenciar el Metropolitano amb un triomf incontestable sobre l’Atlètic (0-3) que certifica la seva reacció a la Lliga. Torna a ser segon, cosa que no passava des de la vuitena jornada, i ha recuperat les constants vitals del seu joc, simbolitzat en les mans de Ter Stegen i els gols de Lewandowski. El Madrid segueix líder i amb vuit punts d’avantatge, mentre que el PSG de Luis Enrique, Mbappé i Dembélé apunta amenaçador al camí europeu cap a Wembley. Però Xavi ho té clar. "És un moment per somiar. ¿Per què no? Li he dit als jugadors que no descartin res", va explicar ambiciós el tècnic.

TER STEGEN SEGELLA LA PORTERIA.

Fins a quatre partits consecutius ha encadenat el Barça sense encaixar cap gol, la prova definitiva que ha recuperat una de les senyes d’identitat que el van fer campió de Lliga. Ter Stegen va deixar, per exemple, dues parades antològiques davant l’Atlètic per demostrar que ja està a prop del seu millor nivell, malgrat que se’l veu titubejar més que de costum amb els peus. Però l’alemany ha sigut fonamental en la reacció de l’equip, que ha segellat la porteria davant el Getafe (4-0), Athletic (0-0), Mallorca (1-0) i Atlètic (0-3). "Estem molt millor en defensa, amb la línia defensiva alta. Tenim més equilibri", va indicar Xavi a la sala de premsa del Metropolitano. Aquest equilibri l’ha trobat amb Christensen de migcampista. O sense Christensen, baixa d’última hora a Madrid per "unes molèsties al tendó d’Aquil·les". És, a més, un equip molt més ben estructurat. "No perdem tantes pilotes que signifiquen transicions o contraatacs del contrari", va recalcar Xavi, indicant que es tracta d’un Barça "més solvent i més generós i solidari en el treball".

tornen les ‘vaques sagrades’.

Ter Stegen, al darrere. Kounde, i la seva millor versió, al costat dret de la defensa, disfrutant del seu rol de lateral, assumint que a l’eix, i amb la irrupció de Cubarsí, no queda lloc per a ell. Gündogan dirigint el joc de l’equip amb clarividència absoluta. Lewandowski sent, de nou, Lewandowski. Minuts de qualitat de Sergi Roberto, ja sigui sortint des de la banqueta o com a titular. Araujo, molt més contundent i sòlid que abans. I el Raphinha més decisiu. A poc a poc, Xavi ha anat acoblant aquestes vaques sagrades que havien tingut una més que evident davallada en el rendiment. "Sí, sí, tots han fet un pas endavant. Estem parlant de versions brillants i excel·lents de cada un d’aquests jugadors. Ter Stegen, Kounde, Araujo, Robert, Gündogan... Repassant, tots han fet un partidàs", va admetre Xavi. "Ha estat un partidàs com a equip i a nivell individual", hi va afegir.

cubarsí i laminE yamal encapçalen el ‘baby barça’.

El cas del Pau (17 anys) es una autèntica bogeria. En dos mesos ha explotat un central d’altíssim nivell cuit a foc lent a La Masia. Lent i, alhora, vertiginós perquè debutarà amb la selecció espanyola absoluta. La valentia de Xavi a obrir-li la porta del primer equip (ha jugat més amb ell que amb Márquez al filial) ha permès al Barça descobrir un central monumental. Per guanyar a Madrid, no va necessitar el tècnic ni recórrer a Lamine Yamal, l’altre adolescent (16 anys), que ha normalitzat allò extraordinari. Va entrar ja amb 0-2 al marcador. Darrere d’aquestes dues banderes emergeixen jugadors com Héctor Fort. "És molt fort físicament, no es complica, no inventa. Juga fàcil, juga el que veu i això que no és la seva posició habitual. No té por de fallar, té ganes d’èxit", ha dit. O Fermín, un interior diferent que fa un any jugava a la Primera RFEF. Sense oblidar tampoc el debut de lliga de Marc Casadó, un veterà del planter. I això que només té 20 anys.

Notícies relacionades

ESCALADA DESPRÉS DE L’ADEU DEL TÈCNIC.

Xavi al gener va dir que se n’anava al juny i des d’aleshores el Barça no perd. El tècnic troba una relació de causa-efecte entre les seves paraules i la substancial millora del joc del seu equip, que ha escalat fins a la segona posició de la Lliga. Són set victòries i tres empats. I a la Lliga, el Barça ha sumat 20 punts de 24 de possibles, donant-li poderoses raons per "somiar".

Temes:

FC Barcelona