Xavi: "Ha sigut un partit gairebé ideal, és moment per somiar"

El tècnic del Barça estava eufòric perquè va veure a la gespa el que havia dibuixat a la pissarra amb un equip ple de joves (Cubarsí, Hèctor Fort, Lamine, Casadó) que van brillar.

Xavi: "Ha sigut un partit gairebé ideal, és moment per somiar"

Marcos López

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

A Xavi, que va ser expulsat en la primera meitat (segona vermella de la temporada després de la que va patir a Getafe), li va sortir el partit perfecte. Es va exhibir contra l’Atlètic, a qui va esclafar en un exercici de contundència, amb nou rematades, cinc a porta i tres gols. A més, el tècnic va mostrar el catàleg de joves talents del planter. Primer va posar Pau Cubarsí i Héctor Fort per integrar una defensa d’adolescents. 17 anys té el central. 17 anys també té el lateral dret, tot i que va haver de jugar al flanc esquerre pels "problemes físics" de Joao Cancelo, que es va quedar a Barcelona. "És moment per somiar", va dir el tècnic.

Uns problemes que no van ser revelats pel club, que ni tan sols va emetre un comunicat mèdic sobre el portuguès. "Vull dedicar aquesta victòria a Cancelo, que ho està passant malament", va revelar Fermín, després del contundent triomf sobre l’Atlètic, mentre Xavi continuava apel·lant a la força del planter. Amb el 0-2, mentre l’equip de Simeone estava atordit, va treure Lamine Yamal (16 anys), deixant després la porta oberta perquè debutés a la Lliga un altre noi de La Masia: era Marc Casadó (20 anys), qui va aparèixer amb el 0-3 i tot ja decidit.

Xavi-Simeone (5-0)

"Ha sigut el partit gairebé ideal, partit perfecte de joc de posició i d’atacar espais", va explicar després entusiasmat Xavi, després de recuperar la segona posició de la Lliga, que li donaria opció de disputar la pròxima Supercopa d’Espanya, una cosa que no passava des de la vuitena jornada. La treu al Girona i deixa l’Atlètic en cinquena posició, fora de la zona Champions. "Ha sigut, segurament, el partit més complet. Hem estat molt brillants, ha sigut una cosa semblant al dia del Nàpols", va comentar el tècnic blaugrana, que va guanyar ahir una altra vegada Simeone. Són ja cinc duels entre Barça i Atlètic. I són ja cinc victòries de Xavi sobre el Cholo, que no sap com desactivar l’estructura tàctica blaugrana. "Tot el que hem treballat ha sortit molt bé", va remarcar Xavi, posant en valor que aquest 0-3 reflecteix, fins i tot millor que en altres partits, la metodologia i la filosofia de joc del Barça.

Xavi després va posar noms propis per etiquetar aquest triomf que li dona tranquil·litat. "Robert ha estat molt activat", va dir sobre Lewandowski, que va regalar l’assistència del 0-1 a Joao Félix, va marcar després el 0-2, com si fos el davanter del Bayern de Múnic, i va regalar l’assistència del 0-3 amb un precís centre a Fermín.

Notícies relacionades

"¿Què t’he dit? ¿Què?"

Aquesta alegria que va mostrar Xavi al final no ocultava tampoc l’enuig per la seva expulsió quan no havia acabat ni la primera meitat. "¿Què he dit? ¿Què he dit? ¿Què?", li deia el tècnic al quart àrbitre abans que Sánchez Martínez li ensenyés primer una targeta groga per protestar. I després la vermella directa. "No he dit res. És una expulsió injusta i innecessària. M’ha dit el quart àrbitre que ha sigut pels gestos que he fet", va recordar dolgut l’entrenador del Barça, orgullós però al veure que un equip de nens va reflectir el que va idear.

Temes:

Girona Champions