QUARTA DERROTA SEGUIDA LLUNY DE MONTILIVI

El Getafe trasbalsa el Girona, que cau castigat per la seva ineficàcia

«No ens mereixíem aquesta derrota», va dir Míchel, que va lamentar la falta d’encert per explicar la caiguda al Coliseum, que s’afegeix a les de Madrid (4-0), l’Athletic (3-2) i el Mallorca (1-0).

El Getafe trasbalsa el Girona, que cau castigat per la seva ineficàcia

MARCoS LÓPEZ

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Girona s’ha encallat lluny de Montilivi. Ha perdut l’eficàcia amb què es va passejar en la primera volta, que el va portar fins al cim de la Lliga. Segueix a dalt, però no troba el fil del gol, encadenant derrota rere derrota lluny de casa seva. A Getafe va sumar-ne la quarta consecutiva perquè no va trobar la fórmula de desactivar un rival que tenia el partit més que preparat per portar-lo al seu terreny. I en això és el millor, perquè domina el temps fins a alentir-lo, trasbalsant un Girona que va perdre la contundència ofensiva. Es va despistar en el gol de Yellu i no va tenir després respostes a un partit en què es va trobar estrany.

Estrany està l’equip de Míchel cada vegada que abandona casa seva. Va perdre contra el Madrid (4-0), després al nou San Mamés contra l’Athletic (3-2), es va esfondrar a Mallorca (1-0), resultats que delaten que el problema apareix quan surt de casa seva. "No tinc paraules per descriure aquesta derrota", deia un desconsolat Savinho, a qui no li servia de res ser elegit com el millor del partit.

Lesió de Miguel

El partit va arrencar molt abans de les 18.30, hora fixada per a l’inici. Va començar a la pissarra de Bordalás, que va modificar tota l’estructura del seu Getafe per sortir amb un onze ple de centrecampistes sense un sol davanter pur. Va quedar Óscar com el jugador més avançat. Això va sorprendre Míchel, que ràpidament va consultar amb el seu analista la rèplica tàctica que havia d’oferir el Girona. I tot complicat, a més, perquè en l’escalfament previ a l’inici del partit Miguel tenia unes molèsties musculars que ho van condicionar tot des del principi.

Inici incòmode

"Ha sigut una derrota dura, però crec que no la mereixíem. És un equip que no deixa continuïtat en el joc. Vam tenir ocasions per empatar i fins i tot per guanyar. Ells van tenir la de Moriba i la de Mata", va dir Míchel, indicant que el partit "va ser molt igualat". Amb aquest inesperat paisatge, en què el Getafe va poblar el centre del camp de futbolistes, la pilota va començar a rodar.

No estava còmode el conjunt de Míchel, enredat en un partit que ja va veure tres grogues (Savinho, Aleix García, Alderete, tot i que es va arribar a revisar al VAR si era vermella) quan encara no s’havia arribat ni al primer quart d’hora. Aquesta incomoditat era latent en el Girona perquè es jugava el partit que havia dissenyat Bordalás a la pissarra, simbolitzada en el setge que sentia Portu cada vegada que tenia la pilota a prop de les seves botes. Transcorrien els minuts i el Getafe, òbviament, se sentia més content perquè havia desactivat el seu rival, que va deixar sense xutar a porta en la primera meitat.

Dovbyk no és Dovbyk

Notícies relacionades

Tot i que es va despertar a l’encaixar el gol del Getafe, entre altres raons perquè Dovbyk ha perdut el seu àngel. Portu va deixar sol el nou ucraïnès davant de David Soria i el seu xut se’n va anar fora. "Ell no té cap problema", va indicar Míchel, disculpant el davanter. Va reaccionar el Girona, tot s’ha de dir, després que Luis Milla iniciés una jugada d’atac amb placidesa per instal·lar-se en la frontal de l’àrea de Gazzaniga. Des d’allà, amb tota la calma del món, sense oposició, van traçar passades fins que Yellu va aprofitar la badada d’Aleix García.

"No el vaig veure bé, per això el vaig canviar. He de prendre decisions", va argumentar el tècnic per justificar una inusual substitució en la segona meitat. El Getafe, amb el botí de l’1-0, es va parapetar davant de David Soria, sortint amb perill en les ocasions de Moriba i Mata. I el Girona sense punteria. I sense gol. Ni tan sols amb dos extrems purs (Savinho, que va veure groga i no jugarà contra el Betis, i Jastin) ni amb dos nous (Dovbyk i Stuani) va marcar. "La nostra exigència és la Champions. Tenim una oportunitat històrica i també jugadors. Si no la guanyem, per a mi seria un cop molt dur. Tinc una plantilla per estar en aquesta lluita i poder-la guanyar", va dir Míchel.

Temes:

Sumar Girona