Xavi: "Hem rebut moltes crítiques injustes, l’equip ha jugat excel·lent"

El tècnic estava exultant. Tenia motius per estar-ho, perquè el Barça va completar un dels millors partits de la temporada. «Podem competir a Europa. El Pau ha estat espectacular», va dir.

Xavi: "Hem rebut moltes crítiques injustes, l’equip ha jugat excel·lent"

Jordi Cotrina

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Xavi es va tornar boig amb el gol de Fermín. Va pegar un salt d’alegria i es va dirigir després a la banqueta per festejar-lo amb el seu staff. Però aquesta immensa alegria del tècnic blaugrana va quedar superada amb el 2-0, obra de Joao Cancelo, però digne d’entrar al catàleg dels contraatacs perfectes. Malgrat el pal esquerre de la porteria de Meret va escopir l’enverinat xut de Raphinha, peça fonamental en els dos gols del Barça. Xavi no parava de pegar salts i més salts d’alegria a l’àrea tècnica, i amb tota la raó del món, perquè el seu pla de partit havia sortit perfecte. A l’inici. I al final.

Ni un quart d’hora i 2-0 il·luminant el lluminós de Montjuïc, que va rebre la visita de 50.301 espectadors. La millor entrada de la temporada per al millor futbol vist a la muntanya olímpica. "Hem rebut moltes crítiques injustes", va dir l’entrenador en to reivindicatiu. "Però l’equip ha demostrat que està per competir a Europa, ha estat excel·lent en moltes facetes del joc", va explicar després un orgullós Xavi.

Dos gols en 121 segons

Joc vertical, alegre, dinàmic i atrevit desarborant un espantat Nàpols. Així van arribar els dos gols, separats per tan sols 121 segons, sense temps a penes perquè els italians s’aixequessin del primer cop. Quan se’n van adonar ja havien rebut el segon. Mentre un nen de 17 anys, un mes i 21 dies estava oferint un clinic defensiu. No, no se li ha de mirar l’edat. Ni tampoc la seva cara d’adolescent, a qui no li deixen treure’s encara el carnet de conduir. No és major d’edat. I estudia l’ESO. Però es va comportar com si fes tota la vida que jugués partits de Champions. Doncs, no. Era el seu debut en la gran competició europea. ¡Qui ho diria!

"Sortida de la pilota brutal"

Notícies relacionades

"És un espectacle veure’l jugar. Mai es posa nerviós, té una personalitat molt tranquil·la, amb una sortida de la pilota brutal", va dir el tècnic sobre Cubarsí. I sostingut per l’acné juvenil d’aquest nen de Girona, el tècnic va decidir mirar a la banqueta per rescatar el capità. Sergio Roberto no jugava des del gener i va aparèixer per ser decisiu en la segona meitat quan les vaques sagrades van adquirir el protagonisme que se’ls exigia i corresponia. Gündogan va inventar una passada per iniciar la jugada del 3-1. L’alemany va trencar la defensa italiana amb una passada superba per trobar Sergi Roberto, que va atalaiar la figura a l’àrea petita de Lewandowski, que va segellar el convincent triomf blaugrana.

"El Sergi, l’Oriol i el Joao Félix ens han donat frescor. Té molt mèrit el que ha fet aquest equip". Xavi corria embogit amb la banda. Els seus ajudants, també. Els suplents s’unien a la celebració gegant col·lectiva que reunia 50.301 aficionats, tot i que 3.000 eren italians. "Ha sigut un dels millors dies de la meva vida, estem a quarts després de quatre anys", va dir el nen, que va ser elegit el millor de la nit.