L’Espanyol fulmina Ramis i aposta pel tècnic del filial

El club prescindeix del relleu de Luis García després de dos decebedors empats i un futbol gris que posava en perill l’objectiu de l’ascens. Manolo González assumeix el càrrec fins a final de curs.

L’Espanyol fulmina Ramis i aposta pel tècnic del filial

RAÚL PANIAGUA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Luis Miguel Ramis ja és història a l’Espanyol. Si Luis García va durar 14 partits al capdavant de la banqueta periquita a Segona, el tècnic tarragoní només n’ha resistit dos més: 16. Els empats consecutius davant l’Osca i l’Alcorcón, dos rivals de la zona baixa, han acabat amb l’aposta del director esportiu Fran Garagarza ("és l’entrenador que volíem i que volem", va dir al novembre). Ramis deixa l’equip en tercera posició, a un sol punt de l’ascens directe, però amb la sensació que era necessari agitar el grup per afrontar el tram final de temporada.

Manolo González, l’actual preparador del filial, assumeix el comandament fins a final de temporada. Queden 12 partits per al tancament del campionat que podrien arribar a ser 16 si els periquitos disputen el play-off. S’estrenarà diumenge a La Romareda davant el Saragossa un altre històric en hores baixes. En els aragonesos redebutarà Víctor Fernández, que inicia la seva quarta etapa en els aragonesos.

El pobre joc de l’equip català, especialment fora de casa, ha acabat amb la paciència de la cúpula. No sol tremolar-li el pols a Chen Yansheng, que ja va estar a prop de prescindir de Ramis a finals de gener després del fiasco a Elda, però finalment no va donar l’OK a l’acomiadament. En la jornada 14 va caure Luis García després d’un empat contra l’Eibar i en la 30 va acabar Ramis després d’un altre empat a casa de l’Alcorcón, un conjunt en descens que va evitar que els blanc-i-blaus dormissin com a líders diumenge.

Canvi estèril

Ramis només ha aconseguit 6 victòries en 16 duels, una xifra miserable en un club que ha de ser un seriós candidat a l’ascens. Ni tan sols va millorar els números del seu antecessor, que tampoc eren una meravella. La idea del relleu era donar més estabilitat a l’equip, amb un futbol més pràctic i defensiu que finalment no s’ha traduït en punts. Només la igualtat de la categoria ha permès a l’Espanyol mantenir-se sempre en la zona alta.

L’extècnic del Tenerife va viure el seu millor moment amb els miraculosos triomfs contra el Llevant (2-1) i l’Eibar (2-3), que van il·lusionar una afició que després va tornar a patir la mediocritat. Ni tan sols amb l’aportació de Braithwaite (pitxitxi de Segona amb 18 gols) n’hi ha hagut prou per salvar el cap de Ramis, el 10è preparador fulminat en els vuit anys de Chen Yansheng com a amo del club periquito. La guillotina es va inaugurar amb Quique Sánchez Flores i per ella van passar David Gallego, Rubi, Machín, Abelardo, Rufete, Vicente Moreno, Diego Martínez, Luis García i ara Ramis.

Exconductor d’autobusos

Manolo González (Folgoso de Caurel, Lugo, 1979) és un clàssic del futbol modest. El tècnic va viure una carrera efímera com a futbolista, ja que es va retirar als 21 anys per una greu lesió. Exconductor d’autobusos a la tusa, va iniciar el seu camí a les banquetes en el juvenil del Sant Gabriel. Més endavant passaria pel Badalona, la Montañesa, el CD Ebro i la Peña Deportiva.

Notícies relacionades

El canvi s’emmarca en la recerca de la màxima exigència per part de Garagarza, que també reforça la seva aposta per la pedrera. El seu nomenament recorda també al de David Gallego, que va substituir Quique l’abril del 2018, tot i que el context és totalment diferent. El retorn de Rubi, el tècnic realment desitjat, continua sent un somni impossible mentre mani Chen.

González serà presentat avui després del seu primer entrenament. El seu ajudant serà Luis Blanco, extècnic del filial periquito que va arribar a dirigir al primer equip després de la destitució de Vicente Moreno el maig del 2022. Javi Chica deixa el juvenil i passa a dirigir l’Espanyol B.