L’Arsenal d’Arteta sentencia als penals el bitllet a quarts

EFE

1
L. B.

Ho va cuinar a foc lent. L’Arsenal de Mikel Arteta va segellar el seu pas als quarts de final després de donar la volta a l’eliminatòria a casa. Els anglesos van encaminar un partit dividit gràcies al gol de Leandro Trossard abans del descans, que igualava l’1-0 del Porto a l’anada . Malgrat la seva persistència, els gunners només van aconseguir sentenciar l’eliminatòria en la tanda de penals (4-2).

Amb artesania, delicadesa i tenacitat. Així es va organitzar l’Arsenal a l’Emirates per donar la volta al marcador. Malgrat que els portuguesos els van disputar la pilota, els d’Arteta tenien clar el pla de partit. Ho van provar en diferents ocasions, però cap va acabar dins de la xarxa. Fins que Odegaard es va apoderar de l’esfèric, va giravoltar, es va desfer de fins a quatre jugadors del conjunt portuguès per habilitar Trossard amb una assistència per l’únic buit possible. El belga va rebre la pilota amb mig somriure i, després de creuar la pilota, li va arribar d’orella a orella. Arteta es va girar sobre si mateix i, dirigint-se a la grada, va començar a saltar mentre aixecava els braços i animava la seva afició.

Gol anul·lat

Més alliberat, l’Arsenal va arrencar el segon temps amb certa parsimònia. Amb el pas dels minuts, els gunners van recuperar el domini i van encadenar una desena d’ocasions. La més clara, després d’un xut d’Odegaard, va ser anul·lada per mà pel col·legiat per a la desesperació d’Arteta. Malgrat la seva tossuderia, no van anotar en el temps reglamentari i els dos conjunts van ser condemnats a una pròrroga on ni les cames ni el cap va arribar. Després dels 120 minuts, els penals van trucar a la porta per sentenciar el Porto.

Arsenal: David Raya; D. White, Saliba, Grabiel, Kiwior; Odegaard, Jorginho (Gabriel Jesus, 83), Rice; Saka, Havertz, Trossard.

Porto: Diego Costa; Joao Mario (Jorge Sanchez, 86), Pepe, Otávio, Wendell; Varela (Grujic, 97), Nico (Eustaquio, 100); Conceiçao (Namaso, 100), Pepé, Galeno; Evailson (Taremi, 88).

Gols: 1-0; Trossard (44).