LLIGA DE CAMPIONS

Mbappé i Luis Enrique, calma tensa abans de visitar la Reial

El PSG afronta el duel amb un 2-0 a favor, però ple de dubtes. «És fàcil: accepto el que preguntin els periodistes i contesto el que em dona la gana», diu el tècnic sobre la seva relació amb la premsa.

Mbappé i Luis Enrique, calma tensa abans de visitar la Reial

enric bonet

3
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

El París Saint-Germain afronta el decisiu duel d’avui contra la Reial Societat immers en un mar de dubtes. La tensa relació entre l’entrenador Luis Enrique i Kylian Mbappé, l’estrella de l’equip, marca el moment declinant del conjunt parisenc, clar favorit per classificar-se per als quarts de final de la Champions després d’haver guanyat (2-0) en l’anada. L’anunci oficiós el 15 de febrer que el golejador de Bondy se n’anirà de París el 30 de juny va fer trontollar els fonaments del PSG de Luis Enrique, que semblava haver arribat llavors a la velocitat de creuer. Aquesta decisió, revelada en plena temporada, no li va provar gens bé a l’exseleccionador espanyol.

Des d’aleshores, el tècnic asturià ha portat a terme una sui generis gestió de les participacions del seu màxim golejador, amb 32 gols aquest curs. Va començar com a suplent el partit contra el Nantes del 17 de febrer –victòria 0-2 dels parisencs–. Una setmana després, va ser substituït en el minut 65 contra el Rennes, malgrat que el seu equip no va aconseguir guanyar aquell partit (1-1).

La situació va empitjorar amb el reemplaçament en el descans divendres passat, després d’una mala primera part de Mbappé, contra un Mònaco que va treure un empat (0-0). El crac va viure aquest canvi com una humiliació al tenir al davant el conjunt del Principat, en el qual va irrompre el 2017 com una gran promesa. A França, no consideren l’astre com un gran jugador, sinó com "el millor del món", a qui reverencien els principals dirigents. Així es va reflectir de nou la setmana passada en el sopar en què va participar Mbappé a l’Elisi, aprofitant la visita oficial a França de l’emir de Qatar, Tamim ben Hamad al-Thani.

Laboratori de proves

Segons el relat oficial, Luis Enrique fa aquests canvis pensant en la temporada que ve. És a dir, utilitza com un laboratori de proves la Ligue 1, que té pràcticament guanyada al portar-li nou punts al Brest (segon). "És molt fàcil de contestar. Abans o després, tard o d’hora, això passarà i ens hem d’acostumar a jugar sense Mbappé. Quan jo consideri oportú, jugarà, i quan no, no jugarà, com fan tots els entrenadors amb els seus jugadors", va declarar a la sala de premsa del Parc dels Prínceps.

De manera oficiosa, aquests canvis reflecteixen el mosqueig de l’asturià amb l’anunci de la seva marxa, a més d’una davallada en el seu rendiment en les últimes setmanes. Ahir van tornar a insistir a Luis Enrique en la prèvia del xoc contra la Reial. Qüestionat per si podria canviar de nou la seva estrella va treure el seu costat més irònic. "Potser sí, potser no. Qui ho sap", va apuntar després de fer bromes amb la traductora: "Se m’ha quedat muda. Torna, torna, sisplau". Abans ja havia deixat clar com gestiona el tema amb la premsa: "És fàcil: accepto el que preguntin els periodistes i contesto el que em dona la gana".

A la grada després del canvi

Aquesta política de canvis no ha provat gens bé al pilar de l’equip. Després de la seva substitució contra el Mònaco, Mbappé no se’n va anar a la banqueta com ho hauria fet qualsevol suplent, sinó a la grada. Es va fer selfies amb aficionats al Parc dels Prínceps i es va asseure al costat de Fayza Lamari, la seva mare i representant. I es va passar la segona part parlant amb ella, fent cas omís del que passava a la gespa. Una actitud inhabitual (i impròpia), però que va reflectir l’emprenyament amb el seu entrenador.

Notícies relacionades

Luis Enrique i Mbappé es van reunir dissabte a la ciutat esportiva del PSG. Abans de l’entrenament, van parlar d’aquesta tensa situació. Segons el contingut filtrat a la premsa gal·la, el tècnic li va dir que no jugaria tots els partits del torneig de Lliga, ja que desitja preparar el futur sense ell. Segons Le Parisien, l’estrella va respondre que volia donar-ho tot per l’equip en els seus últims mesos.

Tot i que el PSG afronta el duel al Reale Arena en hores baixes, el conjunt d’Imanol Alguacil també passa un mal moment. Ha perdut els dos últims partits de Lliga i va quedar eliminat contra el Mallorca en les semifinals de la Copa del Rei. La seva principal esperança per aconseguir una èpica remuntada és tot el soroll al voltant el PSG.

Temes:

PSG Reial Madrid