Verstappen continua a la seva i Sainz firma un heroic podi

El pilot neerlandès comença el curs amb una aclaparadora exhibició en el GP de Bahrain i Checo Pérez, segon, li va donar el doblet a Red Bull. Alonso va acabar en un discret novè lloc.

Verstappen continua a la seva i Sainz firma un heroic podi

LAURA LÓPEZ ALBIAC

3
Es llegeix en minuts
LAURA LÓPEZ ALBIAC

Max Verstappen va firmar el seu primer monòleg de la temporada amb una victòria inapel·lable en el Gran Premi de Bahrain. Ningú el va poder inquietar en 57 voltes i, a jutjar per la superioritat desplegada pel tricampió, es va confirmar el cruel pronòstic de Fernando Alonso després de la pretemporada: "Dinou pilots ja saben que no seran campions el 2024". Sergio Pérez va completar la festa assegurant el primer doblet de l’any per a Red Bull, amb un heroic Carlos Sainz desafiant el seu company Charles Leclerc per pujar al podi.

A Fernando Alonso, mentrestant, les coses no li van sortir com esperaven els seus fans. Les simulacions de la F1 el situaven novè amb el nou Aston Martin i així va ser. El miratge en lliures i classificació es va diluir en una carrera en què Sainz va fer un recital de pilotatge i constància per guanyar-li la partida a Leclerc. El pilot madrileny, que afronta la seva última campanya a Ferrari després del fitxatge de Lewis Hamilton per la Scuderia, competeix ara amb ambició i sense complexos. Així ho va demostrar a l’imposar el seu criteri al mur de Maranello, llançant-se davant un Leclerc erràtic i amb evident falta de ritme respecte al seu company.

Leclerc, molt nerviós

Verstappen va controlar sense problemes la sortida, que va deixar ja sense opcions Stroll i Hülkenberg. L’alemany va envestir el pilot canadenc d’Aston Martin i tots dos van caure al fons del grup. Leclerc es va mantenir a l’estela de Max, esperant l’activació del DRS en la segona volta, però el monegasc, molt nerviós, no només no va poder atrapar el Red Bull, sinó que es va veure superat per George Russell.

El Mercedes semblava tenir més ritme que el Ferrari de Leclerc, que va cedir després davant Checo Pérez. Sainz, que havia perdut la posició amb el mexicà d’entrada, venia amb més velocitat i va suggerir al mur de Maranello la possibilitat d’atacar el seu company. Alonso, sol davant el perill, no va tenir cap possibilitat davant els McLaren i va baixar al vuitè lloc.

La superioritat de Verstappen amb el nou RB20 era aclaparadora i després de 10 voltes el seu avantatge amb Russell era ja de més de set segons. Hamilton, veient els problemes d’Alonso per mantenir el DRS amb Piastri, va anar a la caça de l’asturià, que va protagonitzar una arrencada de temporada més discreta del que auguraven les prestacions de l’AMR24 en els lliures i la classificació.

A l’estela dels Red Bull

Sainz no va esperar, mentrestant, per llançar el seu atac a Leclerc, que es va defensar sense èxit davant el madrileny, molt agressiu. El monegasc i també Russell van anticipar els seus pitstop, el que deixava provisionalment l’espanyol tercer a l’estela dels dos Red Bull. Verstappen i els dos pilots espanyols van ser els que van esprémer més l’ús dels tous.

Sainz va tornar a pista just darrere de Leclerc, però amb pneumàtics frescos, mentre Pérez li va guanyar el pols a Russell. El madrileny, amb un gran ritme, va culminar el segon avançament al seu company, que continuava amb dificultats en la frenada també amb el compost dur. "El cotxe és perillós", es queixava Leclerc.

Notícies relacionades

La segona parada per afrontar el tram final de la carrera no va canviar massa l’escenari, amb Sainz conservant les seves opcions a podi i pneumàtics durs per a les últimes 20 voltes i els Red Bull al comandament amb tous. Russell i Leclerc van lliurar un tens pols per la quarta posició, que es va decantar en favor del monegasc. Alonso va haver de resignar-se a una discreta novena plaça, per davant del seu company Stroll i molt lluny del McLaren que el va precedir.

"M’he sentit molt bé. La sortida no ha sigut ideal, però he gestionat molt bé els pneumàtics i he pogut marcar el meu ritme. He avançat a dos o tres cotxes per poder pujar al podi i al final m’he quedat prop d’un Red Bull, cosa que ha sigut una agradable sorpresa", va resumir Sainz, que es va mostrar molt ambiciós. "Ha sigut un resultat positiu i un pas endavant comparat amb el cotxe de l’any passat. És un bon començament, però no és suficient, no és on volem estar, volem més".