El Mònaco frustra la tornada de Ricky Rubio al Palau

L’excel·lent inici blaugrana es va truncar en el tercer quart. L’afició va aplaudir la tornada del base del Masnou, que va jugar 11 minuts i va fer cinc punts.

El Mònaco frustra la tornada de Ricky Rubio al Palau

jordi grífol

2
Es llegeix en minuts
Jordi Grífol

El Mònaco va frustrar ahir la tornada de Ricky Rubio al Palau Blaugrana. Els focus del pavelló van tornar a il·luminar Rubio després de tant temps de foscor, tot i que el Barça, negat en el llançament i fràgil en defensa, va caure derrotat per segona vegada com a local a l’Eurolliga (18-8). Derrota contra un rival directe que ajusta encara més la lluita per les quatre primeres posicions. El Barça trobava a faltar el Palau, d’on no es mourà malgrat les enquestes que sondejaven una possible anada al Sant Jordi.

Entre la Copa del Rei perduda contra el Madrid i les finestres FIBA, els blaugrana no el trepitjaven des del 9 de febrer. Massa temps, ja que el retrunyir del vell Palau és gasolina per a l’equip, que va aconseguir un parcial de 7-0 d’inici contra el Mònaco. Però aquest excel·lent començament es va truncar després, sobretot, al tercer quart, que va tenir un efecte devastador per a l’equip blaugrana.

Jabari Parker va començar enganxat a Mike James, que començava el partit a 29 punts de convertir-se en màxim anotador històric de l’Eurolliga, i que va fallar els seus primers quatre tirs –va acabar amb 17 punts–. Negats des del perímetre, els monegascos tampoc trobaven gaires situacions còmodes en l’escena, cosa que va permetre que els blaugranes obrissin una bretxa fins a la màxima diferència del partit (21-12), sense advertir llavors que la derrota arribaria més tard.

Ovació per al base

Al segon període, Ricky Rubio va saltar a la pista. Van començar els aplaudiments. Tornava a vestir-se de blaugrana 13 anys després. Ho va guanyar tot en dues temporades i va marxar a l’NBA; amb el cabell desgarbat, aspecte juvenil i una barba que es començava a insinuar. Va tornar com un Ricky experimentat, amb barba i el cos ple de tinta i cicatrius, algunes de poc visibles, com l’estrès crònic que el va tenir nou mesos allunyat de les pistes.

Va jugar 11,14 minuts, va fer cinc punts, va aconseguir dos rebots i va donar una assistència. Però l’avantatge inicial dels blaugrana s’anava difuminant perquè el Mònaco es va apropiar del joc interior aprofitant una mala selecció de tir de l’equip de Grimau.

Barça (67): Vesely (19), Brizuela (2), Satoransky (8), Laprovittola (13), Jabari Parker (7), Da Silva (2), Ricky Rubio (5), Willy Hernangómez (3), Abrines (4), Kalinic (2) i Jokubaitis (2).

Notícies relacionades

Mònaco (77): Okobo (7), Brown (3), Diallo (4), Motiejunas (12), Mike James (17), Blossomgame (10), Jaiteh (1), Strazel (13) i Hall (10).

Parcials: 21-12; 14-21; 16-27; 16-17.