El cas continua viu en un jutjat de València

El cas continua viu en un jutjat de València

Juanjo Martín

1
Es llegeix en minuts
Alberto Muñoz

Entossudit a acabar amb el problema de racisme que, segons ell, pateix el futbol espanyol, a Vinícius no li tremola el pols a l’hora d’enfrontar-se als racistes, ja sigui dins del terreny de joc, en les seves xarxes socials o als tribunals. Ho va fer quan el van insultar a Mallorca ("¡Ets un puto mico!"), a Sevilla, a Pamplona o a València, però també va donar la cara quan quatre ultres de l’Atlètic van decidir, presumptament, anar-se’n a un pont a penjar del coll un ninot inflable amb la seva samarreta.

Notícies relacionades

El brasiler torna avui a Mestalla, on tot va acabar de saltar pels aires la temporada passada quan va decidir assenyalar un aficionat que li estava fent gestos de simi des de la grada. Abans, Vinícius ja havia sigut rebut amb insults racistes quan va arribar a l’estadi, i va tornar a rebre’ls després quan part de la grada li va cantar que era un "mico". Això és el que ell defensa, ja que el tema continua viu als tribunals i dijous vinent declararan més testimonis.

El cas es troba al Jutjat d’Instrucció núm. 10 de València i, de moment, ja ha provocat la detenció de tres aficionats d’entre 18 i 21 anys i una tensió entre Vinícius i el club valencià que es manté. Ell afirma que els càntics racistes van ser d’una part de la grada, no tota, mentre que des del València i el seu entorn afirmen que el que se li va cridar va ser "tonto" i que se’ls ha estigmatitzat.