Cau a Bèlgica una Espanya grisa, encara a zero al camí cap a l’Eurobasket

Cau a Bèlgica una Espanya grisa, encara a zero al camí cap a l’Eurobasket

EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La selecció espanyola de bàsquet va repetir ahir fiasco en la fase de classificació per a l’Eurobasket 2025. Si dijous passat es va estavellar contra Letònia a Saragossa (75-79), ahir va caure en la seva visita a Bèlgica (58-53). Dos partits i dues derrotes per a una vigent campiona lluny de la seva millor versió. Ricky Rubio, que serà presentat avui com a nou jugador del Barça, va jugar el seu segon partit després de la seva tornada a la competició després de 10 mesos.

El conjunt de Sergio Scariolo va empitjorar fins i tot la mala imatge de dijous. Al Dôme de Charleroi, Espanya va arribar a guanyar per deu en l’inici del tercer quart però, llastada per un pèssim encert i sense la seva fortalesa defensiva, se li va esfumar el triomf un altre cop. Un parcial de 15-1 en l’últim quart va acabar condemnant la selecció, que es jugarà el pas a l’Europeu a la següent finestra FIBA, amb dos partits contra Eslovàquia al novembre. Al clasificarse tres dels quatre equips del grup, la situació dista de ser dramàtica, però s’ha de reaccionar.

Notícies relacionades

Ricky, quatre punts

Tot just 13 minuts va jugar Ricky Rubio, que va ser lluny de la seva millor versió. El base del Masnou, que va fer 11 punts en el seu retorn a Saragossa, en va sumar ahir 4 (tots des del tir lliure), a més de 4 rebots i 3 assistències. Els blaugrana Brizuela (14 punts) i Parra (10) van ser els màxims anotadors.