SEGONA DIVISIÓ

L’Espanyol triomfa amb una remuntada miraculosa a Eibar

L’equip periquito, que feia gairebé cinc mesos que no guanyava fora, puja fins a la zona d’ascens directe amb dos gols consecutius en el temps afegit 

L’Espanyol triomfa amb una remuntada miraculosa a Eibar

RAÚL PANIAGUA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

A la muntanya russa d’emocions en què solen moure’s els periquitos ahir va tocar una tarda per al record. L’Espanyol va guanyar a Eibar amb una remuntada miraculosa que ningú hauria vaticinat quan es va arribar al temps afegit amb 2-1 per als locals. Llavors va tenir lloc una mutació prodigiosa, amb dos gols seguits de Salvi i Lazo, dos suplents habituals que van catapultar l’equip periquito (2-3). L’equip de Ramis desbanca l’Eibar de la segona plaça i queda a només tres punts del Leganés. Increïble. Va ser una victòria d’aquestes que sempre es queden a la memòria, un triomf apoteòsic que ha de servir com a punt d’inflexió per guiar l’Espanyol cap a un ascens innegociable que ara es veu més pròxim. Ningú ho hauria dit veient el desenvolupament del partit, que comptava amb el guió habitual dels xocs del bloc català fora de casa. Feia gairebé cinc mesos que l’equip no guanyava fora de Cornellà. Va trencar la ratxa a Eibar.

"Deixa bon gust, el grup s’ho mereix. Nosaltres també. Si havia d’arribar una victòria fora, havia de ser d’aquesta manera. Ho celebrarem, però cal seguir", va proclamar Ramis. La celebració de l’empat va ser immensa, però l’èxtasi total va arribar amb el 2-3 final i va seguir de valent al vestidor.

El tècnic havia viscut una setmana més tranquil·la del normal, cosa que va agrair a la prèvia. La golejada contra el Mirandés li va donar oxigen i la victòria a Eibar, l’antiga casa del director esportiu Fran Garagarza, el reforça en un lloc d’on va estar a prop de ser acomiadat. Ahir estava a les últimes, però va tornar a salvar el partit amb una reacció inversemblant.

Braithwaite, Salvi i Lazo

Notícies relacionades

Ramis va apostar pel mateix onze de la jornada anterior, però l’Espanyol va patir molt. Dos xuts de Stoichkov gairebé calcats van estar molt a prop d’avançar l’Eibar, que finalment va trobar el premi en una acció de Baustista.

L’Espanyol va arribar al descans havent encaixat aquesta bufetada. L’equip catala necessitava una reacció, però l’Eibar va continuar sent superior. Stoichkov va topar amb el pal i Nolaskoain va ampliar el càstig amb un míssil que va sorprendre Pacheco. El tècnic tarragoní va agitar l’arbre amb els canvis i Salvi va forçar un penal que Braithwaite no va malgastar. El duel va arribar al temps extra amb un avantatge local que va tombar l’Espanyol a l’últim segon.

Temes:

Espanyol