FUTBOL

Mason Greenwood reactiva la seva carrera al Getafe

Mason Greenwood reactiva la  seva carrera  al Getafe

Oscar J. Barroso / AFP7 / Europa Press

1
Es llegeix en minuts
JORDI GRÍFOL

Mason Greenwood estava cridat a ser la gran estrella del Manchester United. Fins que la seva parella el va acusar d’agressió i violència física i el United va apartar el jove extrem dret. Després de 18 mesos fora del verd, el Getafe el va fitxar aquesta temporada i el seu rendiment podria tornar-lo a l’elit europea. Suplent en tres dels primers quatre xocs, ha sigut titular des de llavors. Al costat de Borja Mayoral –màxim golejador de l’equip (15), a un de Bellingham (16)– sosté ofensivament el Getafe.

El gener del 2022, Harriet Robson, la seva parella de llavors –torna a ser-ho i han tingut un fill– va publicar a Instagram un vídeo i un àudio on apareixia sagnant i amb blaus. "Per a tots els que vulguin saber què em fa realment Mason Greenwood", assenyalava ella.

El United el va deixar fora de la plantilla. El seu patrocinador, Nike, també va suspendre relacions amb ell. Va ser detingut al gener, alliberat al febrer i una altra vegada arrestat per trencar la llibertat sota fiança. Acusat de "violació, agressió i comportament coercitiu", gairebé un any després el judici no es va celebrar. Els càrrecs van ser retirats per la marxa enrere de testimonis clau. No va ser absolt, tampoc declarat culpable o innocent.

Cedit per un any

Notícies relacionades

"El més apropiat per a ell serà reprendre la seva carrera fora d’Old Trafford", deia el comunicat del club després de la retirada de càrrecs. Mentre a la Premier cap club el va voler, el Getafe la va encertar al tancar la seva cessió per un any. Suma cinc gols a la Lliga i és el millor assistent (5) de l’equip. L’extrem, de 22 anys, és un dels jugadors que més xuts intenta (56) i un dels millors regatejadors.

L’ombra del seu passat, no obstant, el persegueix. Si al Sadar o San Mamés el van rebre amb insults, Bellingham –el Comitè ho està investigant– li hauria dit rapist (violador en anglès) durant el Getafe-Madrid de l’1 de febrer.