EL RETORN

Ricky torna al bàsquet i Espanya es queda a la vora

 El blaugrana va anotar 11 punts (6 de tirs lliures) en 20.13 minuts i va regalar cinc assistències 

La selecció de Scariolo va caure amb Letònia (75-79) a Saragossa la nit en què el base va tornar després de gairebé un any sense jugar per un problema de salut mental

Ricky torna al bàsquet i Espanya es queda a la vora

Javier Cebollada / Efe

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Allà ho va deixar, allà va tornar. Amb Espanya va parar. Amb Espanya va tornar, i va abandonar aquell lloc fosc on el va portar la seva ment. De l’NBA a Saragossa, amb més de 10.000 persones omplint el pavelló Príncipe Felipe assistint a un retorn esperat durant sis mesos i 17 dies. Ricky Rubio ha tornat. I la selecció de Scariolo es va quedar sense donar-li el triomf que tant li hauria agradat en la seva tornada perquè va caure amb Letònia a casa (75-79).

El base del Masnou no jugava un partit des del 23 d’abril de l’any passat amb el Cleveland Cavaliers en un duel de play-off contra els Knicks de Nova York. Després, Ricky va abandonar el bàsquet, l’esport que apassiona i adora. Per això, quan va trepitjar el parquet aragonès, mentre era presentat amb llums, so i escenografia americana, es va emocionar. Va mirar al cel, es va tocar el cor i es va sentir presoner dels nervis, com si fos un rookie. I ho era llavors.

En el quintet titular

Ricky va sortir en el quintet titular de la selecció espanyola, que s’enfrontava a la moderna i coral Letònia, un equip atrevit, que juga un bàsquet ràpid i dinàmic, amb un excel·lent encert en el llançament exterior: quatre triples anotats de sis intents en el primer quart, cosa que va obligar Scariolo a sol·licitar el temps mort perquè el marcador convidava a la preocupació (11-21). En aquells moments, Ricky el mirava des de la banqueta, perquè Scariolo el va voler protegir. Només cinc minuts i mig d’activitat. Després d’aquest llarg viatge ("mai m’he sentit sol", va confessar el base del Masnou) lluitant contra el problema de salut mental, va aparèixer en el quintet inicial i va estar cinc minuts i mig a la pista: una assistència a Xabi López-Arostegui, un rebot, tres tirs, zero punts, una falta personal i el joc d’Espanya passava, sí o sí, per les seves delicades i màgiques mans, condicionat, com era evident, per la seva inactivitat.

De menys a més

La selecció veia Letònia dominar gairebé tots els escenaris, mentre ell anotava els seus dos primers punts amb un parell de tirs lliures. Després, el partit es va igualar fins a l’últim quart, en què Espanya no va tenir solucions per abatre el seu rival. Va perdre a Saragossa en els últims minuts. Però va guanyar Ricky Rubio. No hi ha cap tresor més gran que veure’l feliç en un camp.

Espanya (75): Ricky Rubio (11), Xabi López-Arostegui (10), Joel Parra (0), Juancho Hernángomez (8), Pradilla (14), Abalde (3), Brizuela (16 ), Claver (5), Díaz (1), Sebas Saiz (7), Alocén (0) i Yankuba Sima (0).

Letònia (79): Bertans (1), Cavars (6), R. Kurucs (9), Lomazs (18), Zoriks (6), Grazulis (13 ), A. Kurucs (0), Leimanis (2), Silins (4), Steinbergs (7), Strautins (2) i Tima (11).

Notícies relacionades

Parcials del partit:

14-23; 23-17; 20-17; 18-22.