Arnautovic frustra l’empat que l’Atlètic somiava arrencar

Simeone va plantejar un duel perquè no passés res. I res va passar fins al minut 79 amb el gol de l’Inter. Un gol que es va agreujar amb la substitució d’un adolorit Griezmann.

DANIEL GÓMEZ ALONSO

2

Hi ha ocasions en què evitar que passi res és, paradoxalment, el millor que pot passar. Sota aquesta premissa, la de destruir per sobreviure, es va plantar l’Atlètic de Madrid al Giuseppe Meazza per enfrontar-se a un Interque domina amb autoritat la Serie A italiana.

"El que vegi el partit s’avorrirà una miqueta", va avisar després del sorteig Griezmann, un tipus poc donat a l’engany, i que tampoc va faltar a la seva cita a la veritat. El seu equip va anar a Milà perquè no passés res i va ser molt a prop d’emportar-se el premi del 0-0, un botí que va impedir Arnautovic amb un gol que deixa l’eliminatòria viva per a la tornada del 13 de març.

Acostuma a repetir Diego Pablo Simeone que en les eliminatòries es juga un sol partit de 180 minuts, com a mínim, i no dos de 90. En xocs com aquest la por de perdre sol imposar-se sobre la recerca d’una victòria parcial, que no definitiva. Esperava el tècnic argentí "un partit de duels", d’aquests que li hagués agradat disputar com a jugador, i cap dels dos conjunts va defugir la brega.

Avisat pels (dolents) precedents d’aquesta temporada fora de casa, va saltar l’Atlètic amb les orelles rígides. Ordenat i buscant fer mal a la contra va reduir al no-res l’escomesa inicial interista. Va tenir, de fet, la primera ocasió del xoc amb una d’internada de Lino per la banda esquerra que no va aconseguir rematar Llorente. El bon inici de l’Atlètic es va tornar, a poc a poc, en un domini de l’Inter que, sense destapar-se molt, va poder avançar-se si arriba a a aprofitar dos errors en la sortida de la pilota de De Paul i de Koke. Només un omnipresent Witsel, gegant i rejovenit aquest any com a central, va evitar que Thuram i Lautaro posessin en avantatge als nerazzurri.

Cau Giménez primer

La tornada del descans va implicar dos canvis. L’Inter va perdre Thuram, el jugador més perillós, i Giménez, de nou tocat, va ser reemplaçat per Savic. Substitucions que van remoure l’ordre inicial.

Van poder els italians avançar-se en un parell d’ocasions molt clares d’Arnautovic, fred en la seva entrada al camp. Quan va agafar el ritme, a 10 minuts del final, va recollir un rebuig d’Oblak en un mà a mà amb Lautaro. El gol (m. 79), es va agreujar amb la sortida del camp d’un Griezmann que se’n va anar adolorit després de patir una trepitjada.

Inter de Milà: Sommer; Darmian (Dumfries, m 69), Pavard, De Vrij, Bastoni, Dimarco (Carlos Augusto, m. 69); Barella, Çalhanoglu, Mkhitaryan (Frattesi, m. 72); Lautaro (Alexis, m. 88), Marcus Thuram (Arnautovic, m. 46).

Atlètic de Madrid: Oblak; Molina (Barrios, m. 68), Witsel, Giménez (Savic, m. 46), Hermoso (Reinildo, m. 68), Lino; De Paul, Koke, Saúl (Morata, m. 54); Llorente, Griezmann (Correa, m. 78).

Gol: 1-0 (m. 79), Arnautovic.