bàsquet

El Barça enviarà a l’ACB un vídeo de l’arbitratge a la final

El club renuncia a una queixa formal, vistos els precedents, tot i que vol reflectir el seu desacord amb el criteri dels col·legiats en el duel contra el Madrid

El Barça enviarà a l’ACB un vídeo de l’arbitratge a la final

El PERIÓDICO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Barça, amb el seu tècnic Roger Grimau al capdavant, no va amagar les seves queixes per l’arbitratge en la final de la Copa del Rei de bàsquet i va anunciar ahir, segons recull l’agència Efe, que enviarà un vídeo a l’Associació de Clubs de Bàsquet (ACB) per deixar constància de les accions que no es van xiular correctament sota el seu criteri. És un pràctica habitual, segons el club, i no entra dins de la categoria de queixa formal, tot i que sí que deixa de manifest la seva disconformitat amb el que va passar en el duel davant el Reial Madrid a Màlaga.

Grimau es va queixar després de la final del criteri arbitral, sobretot en l’últim quart, quan el Reial Madrid va consolidar la seva victòria per 95-86. "En tres minuts t’expulsen un gran jugador [Vesely] i això no pot ser. Miraran el vídeo i diran que toca aquí o allà, però el criteri no sé si és el mateix. Hi ha jugadors de l’altre equip que juguen 34 minuts i fan tres faltes. I és un jugador que m’encanta [Campazzo], però està tot el partit pressionant en els indirectes i sobre la pilota", va denunciar el tècnic, que va remarcar que el Madrid va ser "just vencedor".

Al Barça entenen, a més, que no es va aplicar el mateix criteri en el càstig, o no, dels contactes, en la diferència en els tirs lliures (24 per als blancs per 13 per al seu rival) i en les queixes. El club entén que el trio arbitral va estar molt més pendent de la seva banqueta. Així va rebre un avís de tècnica als set minuts, mentre que la del Madrid va ser més insistent en les seves protestes, igual com els jugadors blancs, sense rebre el mateix tracte per part dels col·legiats.

Malgrat aquestes denúncies, el Barça ha renunciat a presentar una queixa formal a l’ACB perquè creu que és una via que, en el passat, ha demostrat no tenir recorregut, i a més defensen que les paraules de Grimau ja van ser prou clares.

La queixa de Laprovittola

Notícies relacionades

El club recolza les declaracions del tècnic i dels seus jugadors, com Nico Laprovittola, que va assegurar després del partit que la selecció del trio arbitral per a la final "no va ser bona".

En aquest sentit, un vídeo de seguiment a l’àrbitre principal, Antonio Conde, difós ahir per l’ACB, va capturar un diàleg en què avisava Walter Tavares que havia de sortir de la zona per no cometre tres segons en atac, a la qual cosa Laprovittola va respondre que senyalitzés la infracció. "¡Edy! ¡Edy! Sortim de la zona ¿d’acord? Del tot, els dos peus fora, eh". La rèplica de l’argentí, molt a prop del col·legiat, és rotunda: "Sortim no, la xiules".