"Això no és l’NBA, xaval"

Roger Grimau explota contra l’arbitratge patit en la final de Copa, i revela el que li va dir un dels col·legiats a Willy Hernangómez abans que li assenyalessin una tècnica. «Hi va haver moments en què ens vam poder ficar en el partit, i no vam poder», acusa el tècnic del Barcelona.

"Això no és l’NBA, xaval"

ACB Media

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

"Això no és l’NBA, xaval". No és Roger Grimau un d’aquells entrenadors viscerals que fan de les lluites contra els àrbitres la seva raó de ser. De fet, si d’alguna cosa se l’ha acusat durant el seu breu periple com a entrenador és de ser massa càndid a la banda. Però, aquesta vegada, després de la derrota del Barcelona en una final de Copa davant el Reial Madrid que els blaugrana van competir fins a l’últim quart, el tècnic blaugrana va explotar.I ho va fer en la roda de premsa posterior, quan els ànims havien d’estar més calmats. Però Grimau sabia que havia de deixar clara la seva postura davant l’arbitratge protagonitzat per Antonio Conde, Rafael Serrano i Arnau Padrós.

"Això no és l’NBA, xaval". Sí. Va ser aquesta frase la que va voler remarcar Grimau. Va ser aquesta frase la que, segons l’entrenador del Barcelona, va escoltar per part d’un dels àrbitres Willy Hernangómez abans de rebre una falta tècnica. El pivot madrileny, de fet, va ser un dels jugadors que es va mostrar més discret en el partit, sent superat a la zona pels interiors d’un Madrid amb un Poirier pletòric.

"No m’estic excusant en l’arbitratge. El Madrid ens ha pressionat i els jugadors ho han fet al nivell que els han permès [els àrbitres]. No m’estic ficant amb el club ni amb els jugadors. Però haurem d’aprendre a jugar diferent, començant per mi. En certs moments no vam saber jugar davant aquesta duresa", va continuar Grimau, que no va poder oblidar un altre episodi del partit. Concretament, l’eliminació de Jan Vesely amb cinc personals.

Una vegada fora Vesely de l’equip, Poirier (17 punts i 8 rebots, 6 d’ells en atac) va poder completar la feina en gran.

"En tres minuts t’expulsen un gran jugador. Segur que eren faltes i el pares frame a frame, toques aquí o allà… Però no pots expulsar-lo en tres minuts. I segur que miraràs el vídeo i veuran que sí. Però el criteri no és aquest", va acusar Grimau, compungit davant el púlpit mediàtic, però intentant fugir de la coartada.

Notícies relacionades

"No m’estic excusant ni a mi ni al meu equip. El Madrid ha sigut just vencedor. Ha guanyat i ja està. Però potser això d’aquesta vegada sigui la goteta que fa vessar el vas. Ja ho anem notant. No sé si des de fora es veu, però des de dins potser veiem més coses. Hi ha hagut moments en què ens vam poder ficar en el partit, i no vam poder", va sentenciar Grimau.

Minuts abans, Nico Laprovittola, que només va poder anotar sis punts a la final desconcertat per la defensa blanca, ja havia assenyalat els àrbitres. "Lluitem i lluitem, però també mereixem que ens respectin. Hi va haver decisions dels àrbitres molt fines. I, sabent que es poden equivocar, no me’n vaig conforme. Crec que no soc de criticar [els àrbitres], però la selecció arbitral no va ser bona", va dir l’escorta argentí. El Reial Madrid va llançar 24 tirs lliures, pels 13 d’un Barcelona que va abandonar Màlaga indignat amb l’arbitratge.