Xavi presumeixde la seva decisió

«S’ha vist un bon Barça», va argumentar l’entrenador, alleujat perquè el penal de Lewandowski li permet superar una nit difícil.

Xavi presumeixde la seva decisió

MARCoS LÓPEZ

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va tornar Xavi a donar-li un cop de puny a la banqueta. No és la primera vegada que expressa així el seu enuig. Ja ho va fer el tècnic a Montjuïc durant l’empat amb el Granada. I ho va repetir ahir a Balaídos, al comprovar com Koundé regalava una sacada de banda que gairebé li costa un gol en contra quan el marcador estava 1-1, minuts abans de què en el temps afegit, i després de necessitar dos penals, Lewandowski li donés el triomf. I la raó. "La decisió que vaig prendre era per a això. Des que la vaig prendre són 10 punts de 12 i s’ha vist un bon Barça", va argumentar el tècnic, convençut que l’equip havia reaccionat a l’escoltar que ell se n’aniria al juny.

Apel·la Xavi al valor d’aquesta mesura que va prendre després de la traumàtica derrota amb el Vila-real que el va fer presentar la seva renúncia en diferit. Des d’aleshores, va triomfar a casa contra l’Osasuna (1-0), després a Mendizorrotza contra l’Alabès (1-3), empat a Montjuïc amb el Granada (3-3) i agònic triomf a Vigo (1-2). De penal, i després de ser repetit dues vegades perquè Guaita va treure els peus fora de la línia de gol, una cosa prohibida pel reglament. "Hem competit molt millor que el dia del Granada", va indicar l’entrenador, emfatitzant que a l’"equip no se li pot dir res, tot i que ens va faltar més claredat en l’últim terç".

"Seríem líders"

Era feliç Xavi. "L’actitud, el compromís i la implicació de l’equip ja s’ha vist. Ha fet un pas endavant", va afirmar recalcant, en tot moment, la transcendència de la decisió que va prendre fa setmanes. Va dir llavors que se n’aniria al juny, per això ara veu un missatge positiu en aquella decisió que ha canviat, segons ell, i per bé al Barcelona.

"Hem estat millor en el joc posicional, en la pressió després de pèrdua, més agressius en els duels i la línia defensiva no ha patit gaire", va argumentar Xavi, assumint, això sí, que el "desajust" en el gol de Iago Aspas és responsabilitat del seu equip perquè va tenir errors que van permetre al Celta aconseguir l’empat. Però fa servir el tècnic del Barça estadístiques que il·lustren aquesta tesi. "Em van passar ahir unes dient que aniríem líders segons el Big Data amb tot el que generem", va dir.

Al Barça, no obstant, li va costar trencar la resistència del Celta en un partit "lleig", però que suposa un enorme valor perquè són tres punts que li permeten no patir a la zona Champions, pendent del que facin Athletic i Girona en el duel que disputaran demà a San Mamés. "Ens falta clarividència, elegir bé, xutar millor, però en defensa hem millorat bastant. Hi ha moltes més coses positives que dolentes", va remarcar l’entrenador, assumint que aquest tipus de victòries "agòniques" tenen un gust molt millor. I més en temps de crisi com els que viu l’equip.

Elogis a Lamine i Lewandowski

Notícies relacionades

Repetia, una vegada i una altra, Xavi que s’havia vist "un bon Barça", admetent, alhora, que "aquesta temporada ens està tocant patir", posant després el focus en els dos jugadors que li van donar el triomf. Primer a Lewandowski, autor dels dos gols del Barça. "Està jugant molt millor, més posicional, descarregant millor, no hi ha més secret", va confessar. I després en Lamine Yamal. El jove té una irreverència futbolística que està sent fonamental per entendre l’atac de l’equip blaugrana.

Sense ell, res seria el mateix. Només cal veure el seu impacte a Balaídos on va intervenir amb èxit en els dos gols. En el primer va agafar la pilota i va desequilibrar amb èxit per connectar amb el davanter polonès. "Ha donat l’assistència i després ha provocat el penal", va explicar Xavi, enaltint la capacitat que té Lamine per intervenir en aquell últim moment. "Ha sigut viu, ha sigut llest", va sentenciar.