futbol

Víctor Font proposa organitzar una alternativa per refundar el Barça

«Mai sabrem  com hauria anat l’equip si la gestió hagués sigut professional», diu

L’excandidat demana en una carta oberta una reacció de la massa social per la gestió de Laporta davant «un disbarat que ha transcendit els despatxos per afectar l’àmbit esportiu»

Víctor Font proposa organitzar una alternativa per refundar el Barça

albert guasch

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

Víctor Font, excandidat a la presidència del FC Barcelona, ha publicat una carta oberta als socis en què proposa conformar una alternativa a Joan Laporta per refundar el club. Ho ha fet quan falten poques setmanes perquè faci tres anys de la tornada del mandatari a la butaca presidencial.

"Volem apel·lar a tot el talent que hi ha al barcelonisme per treballar junts i fer possible l’alternativa que el club necessita. Si no podem ajudar qui té la responsabilitat de govern actualment, és imprescindible que quan arribi el moment aquesta alternativa transversal, aglutinant i d’unitat estigui a punt. Amb un pla solvent i que compti amb els millors en cada àrea clau del nostre club", escriu Font.

L’empresari de Granollers ha anat apareixent públicament en moments que ha considerat significatius per expressar la seva inquietud per l’evolució del club sota el règim de Laporta, ja fos en forma d’entrevistes o rodes de premsa. Ara torna a exposar que el president actual ha empitjorat la situació econòmica ja per si mateix delicada que va heretar de Josep Maria Bartomeu i demana una reacció de la massa social.

Máxima preocupació

Font sembla mirar de galvanitzar l’oposició silenciosa que hi ha al voltant de la gestió actual i que amb prou feines es deixa sentir en comunicats dels grups d’opinió i poc més. I ho fa expressant la seva preocupació per l’estat dels comptes, l’entorn d’amics i familiars amb què s’ha envoltat Laporta per portar les regnes de l’entitat, la desafecció social i el mal rendiment de l’equip. Recorda també que mai s’hauria d’haver deixat anar Leo Messi.

"Aquest disbarat –escriu– ha transcendit els despatxos per afectar també finalment en l’àmbit esportiu, on els resultats del primer equip masculí ens han generat aquest any enormes frustracions que s’allunyen de les expectatives generades. Sí, tots esperàvem que Xavi pogués treure més profit de la plantilla actual". I afegeix, conscient que el tècnic de Terrassa era un pilar de la seva candidatura: "Mai sabrem com hauria funcionat el primer equip si la gestió hagués sigut professional i tot hagués encaixat".

Notícies relacionades

El model de propietat

L’excandidat alerta sobre el perill del model de propietat. "L’única solució per protegir el model de propietat que ens converteix en un club únic al món i garantir que podem competir en l’elit passa per la refundació del club. Canviar el model de gestió, professionalitzar la institució, modernitzar el seu govern i dotar-nos de controls externs reals i efectius". I remata: "És urgent girar full al règim del 2003: hem de deixar de gestionar el club com es feia als anys 80 del segle passat". El mandat de Laporta s’acaba, en principi, el juny del 2026.