Mbappé ja no és imprescindible

Mbappé ja no és imprescindible

Josep Pedrerol

2
Es llegeix en minuts
Josep Pedrerol
Josep Pedrerol

Periodista

ver +

Florentino Pérez ho té molt clar: els temps canvien i les oportunitats passen. A la vida, al futbol i, per descomptat, al Reial Madrid, no hi ha res per sempre. Mbappé, que en els últims anys es veia al Bernabéu com l’objectiu estratègic, com el millor jugador del món de manera indiscutible, ara és observat de manera diferent.

¿Potser el francès continua sent el número u? ¿Per què ha de guanyar més que Bellingham o que Vinícius? Són dues preguntes que ara mateix es fan dins el Reial Madrid i que ho canvien absolutament tot respecte als últims temps.

Recordem. Fa tres anys, el Madrid va arribar a oferir 200 milions al PSG per Mbappé i no va rebre resposta del club parisenc. En fa dos, Florentino estava de nou disposat a fer un gran dispendi per fitxar-lo. Calia fer fora la resta per aconseguir vestir-lo de blanc. Costés el que costés. Depenia del jugador, tot estava a les seves mans. I va triar renovar el seu contracte. Això sí, una renovació prou curta per tornar a la casella de sortida al més aviat possible.

El seu no al Madrid a última hora va fer molt mal als madridistes i va deixar sobre el francès una imatge de pesseter que encara el continua acompanyant. Està en l’ambient i el club ho sap. La comparació amb Bellingham tampoc l’ajuda gens ni mica. El jugador britànic sí que va perdonar diners per complir el seu somni de jugar vestit de blanc. I allà està, erigit com el nou ídol de la que diuen que és l’afició més exigent del món.

Kylian, mentrestant, és a París perquè li van donar tots els diners del món i un poder omnímode, inaudit en qualsevol equip. Bàsicament, li van donar les claus del club. Ara li queden quatre mesos de contracte i l’opció de marxar gratis. Però continua sense dir clarament què farà. Jugant a dues (o tres) bandes per tenir tothom en suspens. Es diverteix en aquest escenari de dubtes i milions d’euros, està clar. I el seu entorn, més. Però, com dèiem, el vent ha canviat i Mbappé ja no té agafada la paella pel mànec.

Rebaixar pretensions

Notícies relacionades

Ara el Reial Madrid es pot permetre el luxe de posar les condicions i marcar els temps. Si Mbappé accepta rebaixar molt les seves pretensions, el Bernabéu el rebrà amb els braços oberts i entendrà que aquesta vegada sí que ha posat el Madrid per sobre dels diners. Sabrà que ara sí que ha decidit amb el cor i no amb la cartera. Si no és així, haurà de buscar una sortida en la Premier o de continuar avorrint-se a França, una opció que no és descartable perquè, una vegada més, li ofereixen tot i més.

Dissabte, el Madrid va golejar el segon de la Lliga, el Girona, traient pit i lluint les seves estrelles. Bellingham amb dos gols, Vinícius amb una gran actuació i Rodrygo, que va tornar a marcar, van deixar clar que Mbappé haurà de ser un més si algun dia arriba. Ni més ni menys. El gran dubte és si el francès acceptarà aquest rol i aquesta història té un final feliç. Perquè hauria de tenir clar que llavors no hi haurà més oportunitats.