LA CRISPACIÓ BLANC-I-BLAVA

"Ramis seguiria encara que no s’hagués guanyat el Llevant"

Garagarza mostra «tristesa» per la situació convulsa de l’Espanyol, mentre que Mao Ye diu que la venda només és decisió de la propietat

«No em poso bona nota, però no em sento feble ni desmotivat», diu l’executiu basc

"Ramis seguiria encara que no s’hagués guanyat el Llevant"

RAÚL PANIAGUA

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Hores després de l’agònic triomf de l’Espanyol davant el Llevant a Cornellà, arribava el moment de passar comptes i valorar l’incendi constant en què viu el club periquito. Un diumenge de protestes i crispació va donar pas a un dilluns d’anàlisi per part de la cúpula, amb el CEO Mao Ye i el director esportiu Fran Garagarza al capdavant. Els dos dirigents van explicar les seves sensacions en plena convulsió social i institucional. També esportiva, tot i que el bloc de Ramis es troba a un sol punt de l’ascens directe, la lectura més positiva possible tenint en compte el pobre joc d’un equip esquerdat.

Va disparar primer Mao Ye, que va justificar l’escassetat de fitxatges al gener (només ha arribat Rubén Sánchez després de tallar la seva cessió al Mirandés) per la "limitació econòmica" que arrossega el club. El conseller delegat es va referir també a les protestes de l’afició. Els crits de "directiva dimissió" i "Xino, ves-te’n ja" en al·lusió al propietari van tornar a retrunyir a l’estadi. "Chen n’està totalment informat. Vendre o no és decisió de la propietat. El president ens transmet que cal treballar i lluitar fins al final. És molt conscient del dany emocional de l’afició".

Segons Mao Ye, la cúpula és la primera a fer "autocrítica", però considera que el malestar dels seguidors ve marcat pels "resultats" els últims quatre anys. "Mirem d’aprendre dels errors. El passat ja és passat. No tinc cap queixa del que vivim al camp, la gent hi expressa la seva ràbia i impotència".

Garagarza, per la seva banda, va incidir en les retallades, però va intentar desmarcar-se del pessimisme. "Tenim una plantilla que farà un pas més, n’estic convençut. Hi ha jugadors lesionats i en fase de recuperació que també seran fitxatges d’hivern", va remarcar el director esportiu, que va reiterar el seu suport al substitut de Luis García. "Teníem clar després de la derrota contra l’Eldense que havíem de continuar amb Ramis. I continuem confiant-hi", va afirmar l’executiu, que es va mostrar ferm al ser qüestionat pel que hauria passat en cas d’ensopegar contra el Llevant: "Ramis seguiria".

El dirigent va reflectir la seva "tristesa" per la situació convulsa de l’equip. "Hem de revertir-ho. Entre tots ho superarem. Hem de donar molt més, és obvi, i quan ho fem la gent ens donarà. L’afició ens espera, inverteix en els viatges. Això és impagable. A base d’ànima i cor aconseguirem crear sinergia amb ells".

Fitxatges i planter

Notícies relacionades

Garagarza va reconèixer que esperava un millor rendiment dels fitxatges d’estiu. "Hi ha marge de millora. Ara per ara no em poso una bona nota, de cap manera". El director esportiu sí que es va mostrar satisfet pel protagonisme creixent del planter. "La valentia i joventut dels nois sempre ajuda. Hem de treballar molt per evitar fugues de La 21. Ara mateix hi ha ofertes de clubs importants per sis jugadors del planter".

L’executiu basc, finalment, es va mostrar convençut d’aconseguir l’ascens a Primera malgrat les actuals dificultats. "L’Espanyol és un club molt gran i el dia a dia et porta a un desgast. Hi ha un objectiu clar que és el de millorar i pujar. No em sento feble ni desmotivat", va concloure Garagarza.

Temes:

Espanyol Eldenc