"La pressió del Madrid adulterala Lliga", diu Xavi

"La pressió del Madrid adulterala Lliga", diu Xavi

JOAN doMÈNECH

2
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"El procés de ser entrenador del Barça no compensa". El motiu de la renúncia de Xavi Hernández és la càrrega de patiment que comporta la banqueta. I els resultats. I uns quants motius més que va desgranant en cada roda de premsa (ja en porta tres en una setmana), alliberat per haver avançat la seva renúncia al contracte de la pròxima campanya i convençut que ha alliberat els seus homes. Convençut, també, que el Madrid influeix en la Lliga per la seva pressió als àrbitres, que adultera el campionat.

El primer motiu que va esgrimir Xavi de la seva marxa rau en el fet que no s’estan complint ni els objectius ni les expectatives. Tot i que no ha acabat el curs i no s’han entregat les notes, es desconeix per tant si l’equip pot protagonitzar una formidable remuntada i s’anota el doblet històric de Lliga (queden 16 jornades) i Champions (tres eliminatòries i la final) semblant a la campanya anterior, quan, va recordar, semblava carn d’acomiadament a l’octubre i al gener va conquerir la Supercopa i al maig la Lliga.

Iñigo Martínez rep l’alta

Aquesta vegada, Xavi no ha volgut esperar a l’avaluació final del juny, tot i que promogui la fe en les opcions de l’equip a la Lliga i a la Champions. La visita a un Alabès que ha guanyat tres partits seguits –el Barça, que va partir ahir, va recuperar Iñigo Martínez– hauria de verificar la reacció de l’equip que el tècnic va veure contra l’Osasuna i el motiu pel qual va anunciar que deixaria la banqueta el 30 de juny i renuncia al seu contracte el 2025.

Aquesta fe xoca, no obstant, amb la sensació que expressava el tècnic que la Lliga està impossible per adulterada a causa de la pressió que exerceix el Madrid sobre els àrbitres a través dels vídeos acusatoris que emet la televisió oficial blanca. Però, a més del Madrid, hi ha un altre adversari per superar a la taula: el Girona.

"No som tontos"

Notícies relacionades

"Estem veient setmana a setmana que aquests vídeos condicionen. Ho veu un cec. Ho veiem, és clar que ho veiem. Ho veu tothom. Estic amb el Cholo [Simeone]: no som tontos. ¡Tontos, no!", corroborava amb energia el tècnic blaugrana, mentre expressava la seva sorpresa per la tàcita admissió d’aquesta campanya que es dedueix del silenci i la inacció dels presidents de la federació, de LaLiga i del Comitè Tècnic d’Àrbitres. En aquest sentit, Xavi reconeix que l’esclat del cas Negreira no beneficia gens el tracte que rep el Barça dels àrbitres.

Al tècnic l’entristeix un altre tracte: el que rep ell per la falta de reconeixement general a la seva tasca des que va arribar el novembre del 2021. "Fora d’Espanya valoren moltíssim la nostra feina i la gent del futbol, els professionals, ens feliciten. Però aquí no. Tinc la sensació que hem fet un gran treball", va comentar Xavi, sense concretar què era l’"aquí" i "qui" li nega les felicitacions. No es va sentir més maltractat que altres predecessors com Pep Guardiola o Luis Enrique. Ni molts menys que Luis Aragonés quan va dirigir la selecció espanyola. "Allò era un linxament inhumà", va considerar. Res a veure amb el seu.