futbol

Registre al fisc francès pel fitxatge de Neymar pel París SG

Registre al fisc francès pel fitxatge de Neymar pel París SG
1
Es llegeix en minuts
Enric Bonet

La justícia francesa investiga un possible frau fiscal pel fitxatge de Neymar pel París Saint-Germain el 2017. La policia judicial va inspeccionar dilluns el Ministeri d’Economia a París en el marc d’aquest cas. En concret, ho va fer per les sospites que el conjunt parisenc va arribar a un acord amb el llavors ministre de Finances, el controvertit Gérald Darmanin, per no pagar impostos pel pagament dels 222 milions d’euros de la clàusula de rescissió del davanter brasiler, que fins aquell estiu jugava al FC Barcelona. Així ho va explicar ahir el diari digital Mediapart, que revela aquest assumpte a partir de documents filtrats en el Football Leaks.

Més de sis anys després, el fitxatge de Neymar pel PSG encara representa el desemborsament més gran per un futbolista en la història de l’esport rei. Aquest traspàs, que va deixar tocat el Barça, encara porta cua i no només per motius esportius, sinó també legals. La justícia francesa sembla prendre’s seriosament les sospites que hi va haver un frau fiscal en l’arribada de l’estrella brasilera al Parc dels Prínceps. Segons els documents revelats pel mitjà d’investigació, a finals de juliol del 2017 es van produir una sèrie de reunions entre dirigents del club parisenc i el Ministeri de Finances per atorgar un tracte fiscal avantatjós a l’equip, propietat de Qatar.

Notícies relacionades

Un imputat

Examina aquest affaire el mateix jutge d’instrucció que està investigant una sèrie de suposats casos delictius del PSG, entre els quals, les acusacions de tortura que pesen sobre el seu president, Nasser Al-Khelaïfi. En relació amb el presumpte frau fiscal en el fitxatge de Neymar, la justícia ja havia imputat al desembre Jean-Martial Ribes, el director de comunicació del PSG entre el 2017 i el 2022. L’investiga pels suposats delictes de "corrupció i tràfic d’influències".