EUROLLIGA DE BÀSQUET

L’Efes d’Istanbul disfurta i fulmina la bona ratxa del Barça

El vendaval ofensiu de l’equip turc va desarborar l’equip de Roger Grimau en una segona part decebedora després de la igualtat de la primera

L’Efes d’Istanbul  disfurta i fulmina  la bona ratxa del Barça

EL PERIÓDICO

1
El Periódico

L’Anadolu Efes va fulminar a Istanbul la ratxa del Barça (98-74), invicte fins ahir en els sis partits que havia disputat el 2024. El festival ofensiu del conjunt turc en la segona meitat (56 a 35 de parcial) va desarborar els blaugrana, que van tornar a exhibir la seva pitjor cara lluny del Palau Blaugrana.

Rodrigue Beaubois (21 punts), Dan Oturu (16), Shane Larkin (15) i Tibor Pleiss (17) van castigar la pobra defensa de l’equip blaugrana, que a més va estar precipitat en atac i negat des del perímetre (6 de 23). Willy Hernangómez va ser el màxim anotador barcelonista (18), seguit per Nikola Kalinic (14) i Rokas Jokubaitis (14).

El Barça va entrar fred al partit, precipitat en atac i lent en defensa, una concessió que Bryant i Larkin van aprofitar per trepitjar pintura i alimentar Pleiss, que va anotar els primers sis punts del partit (6-0) i vuit en el primer quart. Impulsat pel poder físic d’Oturu a la pintura, l’Efes va arribar a un nou màxim avantatge (24-15, m. 12). Va arribar llavors la reacció barcelonista, esperonada pel joc de peus de Willy i la verticalitat de Jokubaitis (29-31, m. 16). La millora defensiva coral, amb el voluntariós Da Silva al capdavant, va ser replicada al costat oposat per l’equip turc, que també va pujar el llistó físic i va alentir el ritme anotador. Només la irrupció ofensiva de Larkin i el desencert del Barça en els tirs lliures van desfer la igualtat al descans (42-39).

El duel va tornar a agafar velocitat després del pas pels vestidors amb un fluid intercanvi de cistelles que va beneficiar l’Efes.

L’anotació interior d’Oturu, sumada als triples de Larkin i Beaubois, van estirar la renda local al terme d’un tercer quart en el qual només Kalinic i Hernangómez van esmorteir el cop davant el bloqueig ofensiu del Barça (72-60). Sis punts més de Beaubois van trencar definitivament el duel (78-60, m. 31) davant un Barça que es va deixar portar per la precipitació.