Fer soroll

¿Cal fer fora ja Xavi?

¿Cal fer fora ja Xavi?

JOAN doMÈNECH

1
Es llegeix en minuts
Josep Pedrerol
Josep Pedrerol

Periodista

ver +

Deu ser dur assimilar-lo, molt dur. Xavi, el gran centrecampista culer, l’ídol, el campió de tot, el defensor a ultrança de l’estil, qui va ser rebut com el gran salvador, el que recuperaria la glòria del club des de la banqueta... Ara està més que assenyalat per gairebé tothom. Gairebé menystingut, com si fos un ningú. Xavi s’ha equivocat en moltes coses, és cert. En massa. Va vendre una idea de futbol impossible d’executar sense Messi, Iniesta i ell mateix. Ha canviat el seu discurs d’un dia per l’altre de forma constant. No ha sabut transmetre als seus jugadors una idea clara de joc, estan més confosos que mai i tots semblen pitjors.

Allò de la Supercopa ha sigut el súmmum per a molts culers. Ancelotti va observar que Xavi ordenava pressionar a dalt i va matar el seu rival aprofitant els espais. Va veure el cel obert, en altres paraules. Un autèntic desastre que podia haver sigut pitjor si el Madrid hagués volgut fer sang. Però Ancelotti és elegant fins i tot amb el gran rival esportiu. La gran pregunta és què ha de fer el Barça a partir d’ara.

Laporta ha de ser fort

Notícies relacionades

La realitat: l’equip està viu en tres competicions. Lluny a la Lliga, però encara amb opcions. A la Champions, tot i que sembli una quimera ara mateix, tot és possible en eliminatòries a doble partit. Igual que a la Copa del Rei. El dubte: ¿cal fer fora Xavi per caure golejat davant el Madrid en una Supercopa, per les últimes punxades a la Lliga i pel mal joc de l’equip? No. Laporta ha de ser fort. Oblidar-se de la pressió d’alguns i de l’oportunisme d’altres. Com Víctor Font, que va caure derrotat davant Laporta, qui ara critica, entre altres coses, l’estructura esportiva del club quan ell en la seva candidatura portava Xavi com a entrenador.

El futbol és capritxós, ja ho sabem. Potser ara Xavi torna a donar protagonisme a Joao Félix. Potser fa confiança de debò a Lamine Yamal. Potser Araujo i Balde tornen a ser els d’abans. Potser Lewandowski recupera l’olfacte golejador. Potser, només potser, Xavi acaba sent un gran entrenador... al Barça. Altrament, ell serà el primer a obrir la porta i dir adeu.

Temes:

Champions