"Tant de bo sigui el clic definitiu, cal treure-li la pilota al Madrid"

Xavi estava content. «Ha sigut un partit sobri i seriós», va dir el tècnic, feliç perquè els canvis, amb l’ingrés de Lamine, João Félix i Pedri, van ser claus per guanyar l’Osasuna.

"Tant de bo sigui el clic definitiu, cal treure-li la pilota al Madrid"

MARCOS LÓPEZ

3
Es llegeix en minuts
MARCOS LÓPEZ

I Xavi va respirar amb aquest gol final de Lamine Yamal, que li va donar en el temps afegit la tranquil·litat que buscava, i va trencar així una llarga ratxa de guanyar per la mínima. Fins a 12 partits havia dominat el Barça per tan estret marge. Però a Riad va derrotar l’Osasuna per dos gols de diferència. Tot es va deure, com va recordar Frenkie de Jong, al fet que va ser elegit com el millor del partit, "als canvis" introduïts pel tècnic blaugrana."Tant de bo sigui el clic definitiu diumenge, cal treure-li la pilota al Madrid. Estem extramotivats. La notícia és que no hem guanyat per la mínima", va dir amb ironia Xavi.

Amb la lesió de Raphinha va aparèixer Lamine en el tram final de la primera meitat. Després, van entrar João Félix i Pedri, alhora. De sobte, el Barcelona va tenir creativitat i desequilibri, suficient per arribar a la final de diumenge contra el Madrid. Un altre clàssic a l’Aràbia. Però el gol que va obrir la porta navarresa va arribar amb una excel·lent pressió de Christensen sobre Arnáiz. L’Osasuna va clamar demanant falta. Fins i tot Xavi ho va veure així des de la banda. "La falta d’Andreas en directe l’hauria xiulat. Però després l’he vist i no ho era", va dir el tècnic entorn del robatori del defensa danès. "Sincerament l’hauria xiulat, però després vaig veure que no ho era", va afegir Xavi.

L’àrbitre ni es va immutar. A partir d’allà, Gündogan, lliure de marca, va dibuixar una passada sensacional per a Lewandowski. Superba assistència va firmar. En suma ja set l’alemany, a una de la seva millor temporada (2018-2019) quan va regalar vuit passades de gol. Va ser extraordinari aquest regal empaquetat, i amb llaç vermell gegant, per al nou polonès.

Gündo: 82 passades bones de 85

Com a extraordinari va resultar el control de la pilota exhibida per l’excapità del City: 82 passades bones de 85 (96%). O sigui, només va errar tres passades en els 93 minuts que va durar la semifinal. El seu soci al centre del camp, el neerlandès Frenkie de Jong, va ser una mica menys precís (78 passades bones de 84, el 93%), però van connectar de meravella tots dos. Elevada la seva qualitat amb aquesta entrada de Pedri, que va deixar boniques accions tècniques plenes d’eficàcia. "Juguem millor amb l’entrada de João i Pedri, tenint més equilibri en el nostre joc", va admetre Deco, director esportiu blaugrana.

"Amb Pedri tot s’aclareix"

Notícies relacionades

"Quan surt Pedri aclareix el joc, es gira i tot...", va reconèixer Xavi, feliç perquè el canari proporciona una clarividència al joc del Barça indicant després que "Lamine ha entrat bé en el partit perquè tot ho fa amb sentit, però la pena és que té 16 anys quan va a un xoc físic. Però està cridat a ser molt important i a marcar les diferències. És un talent extraordinari", va explicar el tècnic, precisant que "João també ha entrat molt bé. Tots han sumat, els canvis ens han enfortit, hi ha coses a millorar, però estem en una altra final per competir-la", va explicar l’entrenador blaugrana, recordant que el Barça "és el campió de la Supercopa", per la qual cosa defensarà diumenge la seva corona davant el Madrid.

"Ells estan més forts que l’any passat, però nosaltres hem de ser més fidels que mai a la nostra metodologia, a l’ADN del Barça", va recordar Xavi, advertint, en tot moment, que aquest Madrid és millor que el de fa un any. Però el seu equip va firmar ahir "un partit sobri i seriós, potser no tan brillant perquè hem generat menys de l’habitual, tot i que això no implica que faci canvis diumenge. "El jugarem de tu a tu. Això és un pas endavant en quant al joc. Cada clàssic és diferent".