Nova final per a l’Espanya imparable de Miki Oca

La selecció espanyola es va imposar amb autoritat a Grècia, que no va poder fer més que resignar-se davant la potència ofensiva del conjunt liderat per Judit Forca.

laia bonals

1
LAIA BONALS

Espanya es planta a la final de l’Europeu per tercer any consecutiu. El torneig continental és una competició fetitxe per a les jugadores dirigides per Miki Oca i, contra Grècia (13-5), van tornar a demostrar per què ostenten el títol de reines d’Europa. Una actuació coral liderada per la golejadora Judit Forca va portar Espanya a continuar fent història plantant-se en la seva tercera final consecutiva. Les dues anteriors les van guanyar i volen repetir el mateix guió.

Amb un domini aclaparador des de l’inici del partit, les espanyoles es van recompondre al primer gol hel·lè al cap de pocs segons de partit. Després de la diana d’Elena Ruiz per igualar el marcador, el conjunt espanyol es va imposar amb autoritat i un rere l’altre es van anar sumant enters al lluminós. Amb els gols de Judit Forca, Anni Espar, Isabel Paralkova i Nona Pérez es van plantar a la meitat del segon temps amb un 5-1. L’equip hel·lè va intentar tornar-s’hi i amb una diana al cap de pocs minuts va retallar mínimament distància firmant el 5-2.

En el tercer parcial, Espanya va sortir sense titubejar. Judit Forca va estar totalment intractable de cara a porteria i, primer de penal i després culminant una jugada col·lectiva, va continuar engreixant el marcador de l’equip. La batuta la va portar sempre el conjunt d’Oca, que va aconseguir enfonsar les esperances de Grècia i van curtcircuitar el seu atac deixant-la totalment frustrada de cara a porteria. Un solitari gol de l’equip hel·lè va posar el 9-3 amb el qual es va arribar a l’últim quart.

El desè va arribar tot just començar. Maica Garcia, Paula Crespi i Bea Ortiz van continuar liderant la piconadora en què es va convertir Espanya, que només va concedir un gol més per a una Grècia totalment esvaïda, que no parava de mirar el rellotge buscant el xiulet final.

L’equip de Miki Oca funciona com un rellotge i per enèsima vegada compta els partits per victòries. Cada jugadora té clar el seu rol, el seu paper determinant, i dins de l’aigua no té rival. Fa anys que el mètode funciona i aquest equip, que no para de sumar medalles, vol continuar ampliant el seu palmarès. Dissabte (20.30, TDP) lluitaran pel seu quart Europeu davant la temible Països Baixos.