Parra salva el Barça i el Madrid classifica el Manresa per a la Copa

Una cistella sobre la botzina de l’aler va donar el triomf als blaugrana contra l’Obradoiro en la pròrroga

Parra salva el Barça i el Madrid classifica el Manresa per a la Copa

Alejandro García / Efe

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Final de pel·lícula amb el Barça remuntant i sentenciant el partit contra el Monbus Obradoiro sobre la botzina de la pròrroga amb una cistella de Joel Parra (92-90). Els jugadors de Roger Grimau van anar a remolc durant gran part del partit i van patir per poder certificar el triomf contra el conjunt gallec, que va completar una notable actuació al Palau.

Willy Hernangómez (23 punts, 13 rebots i 30 de valoració) i Laprovittola (16 punts i 9 assistències) van resultar els millors de l’equip de Grimau. Amb la victòria, l’equip culer trenca la ratxa de dues derrotes seguides (tres en els últims quatre partits de l’ACB) i confirma de passada la condició de cap de sèrie a la Copa del Rei de Màlaga 2024.

El final va vorejar el punt còmic: dos tirs lliures consecutius fallats per Lapro, tres d’anotats per Howard i un més de l’argentí van portar el partit a la pròrroga quan el Barça el tenia servit amb safata. El feu culer es desesperava davant el desencert dels seus i l’enorme paper de l’Obradoiro. L’equip gallec només havia aconseguit vèncer una vegada a Barcelona a la Lliga Endesa i estava més a prop que mai de sumar la segona.

Baskonia, fora

El temps extra va ser una oda al bàsquet per a l’espectador i un infern per als entrenadors del Barça i de l’Obradoiro en un partit que ja estava completament trencat i que no tenia sentit tàctic. El marcador reflectia un 87-90 després del triple de Jordan Howard (una altra vegada) a la cantonada, però Kalinic l’igualava a falta d’un minut (90-90). A 12 segons del tancament, Joel Parra va agafar el rebot ofensiu i va firmar la cistella guanyadora.

El Barça i el Dreamland Gran Canària es van adjudicar aquest cap de setmana les dues places de cap de sèrie vacants per a la Copa gràcies als seus triomfs contra el Monbus Obradoiro i el València Basket, respectivament, en l’última jornada de la primera volta de la Lliga Endesa.

Notícies relacionades

Els blaugranes i els canaris s’afegeixen així al Madrid i l’Unicaja, els dos primers classificats, que ja havien confirmat la seva condició de cap de sèrie anteriorment.

Les dues últimes places pendents van acabar sent per al Tenerife, que va doblegar dissabte el Joventut, i el Baxi Manresa. L’equip de Pedro Martínez va perdre a Bilbao (74-54), però va aconseguir l’últim bitllet gràcies a la victòria del Madrid a la pista del Baskonia (85-99). L’equip de Dusko Ivanovic es va quedar fora de la Copa.