Nadal renuncia a jugar l’Open d’Austràlia per una altra lesió

«No estic preparat per competir al màxim nivell», afirma l’astre balear, que pateix una microruptura muscular que li impedeix estar a punt per al primer Grand Slam de l’any

Nadal renuncia a jugar l’Open d’Austràlia per una altra lesió

JAUME PUJOL-GALCERAN

3
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

L’alegria li va durar només tres partits a Rafael Nadal. Un microesquinç muscular sofert en l’últim partit a Brisbane li va fer renunciar a jugar l’Open d’Austràlia. La lesió no sembla inicialment greu al no ser a la mateixa zona muscular de la qual es va operar del maluc esquerre. La il·lusió per tornar a jugar el Grand Slam australià, que comença el diumenge 14, va quedar frustrada després de passar unes primeres proves mèdiques a l’arribar a Melbourne.

Després de dues victòries prometedores després d’estar aturat 349 dies, Nadal va sentir un dolor a la part superior de la cuixa esquerra contra Jordan Thompson, amb el qual va caure a quarts després de més de tres hores de batalla. "Hola a tots, durant el meu últim partit a Brisbane vaig tenir un petit problema a un múscul que com sabeu em va preocupar. Una vegada he arribat a Melbourne he tingut l’oportunitat de fer una ressonància magnètica i tinc un microesquinç muscular, no a la mateixa zona on vaig tenir la lesió, i això són bones notícies. Actualment, no estic preparat per competir al màxim nivell d’exigència en partits de cinc sets. Estic volant de tornada a Espanya perquè em visiti el meu metge, rebre tractament i descansar", va revelar el tennista balear a través de les xarxes socials.

Precaució màxima

Nadal ja va explicar en el seu retorn al circuit que el camí de la recuperació no seria fàcil. "He treballat molt aquest any per a la meva tornada i, com sempre he dit, el meu objectiu és arribar al meu millor nivell en tres mesos. Dins que sigui una notícia trista per a mi no ser capaç de jugar davant la meravellosa afició de Melbourne, no són gaire males notícies i seguim amb tarannà positiu davant l’evolució de la temporada. Realment volia jugar aquí a Austràlia i he tingut l’oportunitat de jugar uns quants partits, cosa que em fa estar molt content i optimista. Gràcies per tot el suport i ens veiem aviat. Rafa", finalitzava en la seva valoració.

El tennista balear, de 37 anys, no vol precipitar-se de cara al repte fixat en el seu retorn al Roland Garros (del 26 de maig al 9 de juny) i els Jocs Olímpics, que es disputaran un més després també a París. Estar a ple rendiment en la temporada de terra és vital i la precaució és màxima.

Notícies relacionades

L’absència a Melbourne li impedirà seguir els plans previstos. L’última vegada que va reaparèixer a Austràlia, el 2022, el seu èxit va ser tant sorprenent com espectacular conquerint el títol, després de remuntar dos sets contra Daniïl Medvédev. Aquesta vegada, en el seu retorn, Nadal no pensava en títols, però si que volia agafar ritme de partits. "La situació és diferent. Rafa torna d’una operació que mai abans havia tingut, té 37 anys, així que les coses han canviat", deia Carles Moyà en una recent entrevista a L’Equipe, després de la seva primera victòria contra Dominic Thiem a Brisbane.

"Crec que necessitarà uns 10 partits per agafar confiança i recuperar el ritme de competició", destacava Moyà conscient del calvari viscut juntament amb el seu amic. L’exnúmero 1 era el primer que dubtava sobre la tornada de Nadal a les pistes. "Soc una persona positiva, però també realista, i vaig veure que seria un llarg camí perquè ell tornés. Les notícies no sempre van ser encoratjadores després de l’operació. Ens van dir que hi havia el risc que no pogués tornar a jugar. Vam haver de parar una mica, fins i tot retrocedir", deia abans de la nova lesió de Nadal.

Temes:

Rafa Nadal