Vesely catapulta el Barça en un gran duel amb el Baskonia

L’equip blaugrana, liderat pels 23 punts del txec, confirma la seva reacció al superar el conjunt d’Ivanovic 48 hores després de derrotar el Madrid

EL PERIÓDICO

2

Amb 23 punts, 11 en els cinc minuts finals, el pivot Jan Vesely va liderar ahir la meritòria remuntada del Barça contra un combatiu Baskonia (89-85), que va arribar a dominar per 11 punts a l’inici de l’últim quart (62-73, m. 33).

Com ja va passar en la victòria de dimecres contra el Reial Madrid (83-78), el txec es va engegantir en el moment decisiu per ratificar la reacció de l’equip català, que no encadenava dos triomfs des de feia més d’un mes.

Malgrat l’exhibició final de Vesely, la reacció barcelonista va estar esperonada per Joel Parra (13 punts i 5 rebots) i Jabari Parker (17 i 6), que van impulsar un Barça desorientat després d’un mal tercer quart. Malgrat la derrota, el Baskonia va plantar cara fins al final, guiat en atac per Markus Howard (21).

Si el primer acte va acabar amb un intercanvi coral de cistelles (24-23), els blaugranes van aprofitar el descans de Howard a l’inici del segon assalt per obrir bretxa gràcies a la defensa, el rebot i la fluïdesa ofensiva, sota la direcció de Laprovittola i amb un Willy Hernangómez intractable a la pintura (34-25, min. 15).

Quan més espès estava el Baskonia, Sedekerskis i Moneke van mantenir el desavantatge per sota dels dobles dígits, marge amb què es va arribar al descans (47-42) després que Miller-McIntyre acomiadés la primera meitat amb una esmaixada sobre la botzina. Hernangómez (14) i Howard (11) eren els màxims anotadors.

Més intensitat

El conjunt vitorià va tornar més intens del vestidor i aviat va remuntar mitjançant penetracions i contraatacs, una deriva que va provocar el temps mort de Grimau (51-55, m. 24). Agressiu en les ajudes, els marcatges i les pilotes dividides, el Baskonia va aturar un Barça que va insistir sense èxit a buscar Kalinic al pal baix.

L’equip català va entrar en l’últim quart a remolc, sense respostes contra el talent de Howard i Miller-McIntyre en l’u contra u, i la verticalitat de Moneke. Dos triples seguits de Parker i Parra van fer despertar el Palau Blaugrana i van canviar la inèrcia del partit, entre tots dos i Vesely, diferencial en les dues cistelles, van tornar a la casella de sortida (78-78, m. 36).

Amb vuit punts consecutius, el txec va culminar la remuntada del Barça (84-82, m. 38), que a falta de punteria va estrènyer la defensa sobre Howard i Miller-McIntyre. Vesely semblava sentenciar des de la línia de tirs lliures, però després que Howard anotés un triple i Parra sumés dos punts més, el Baskonia va disposar d’un últim atac encara amb 11 segons en el cronòmetre. Moneke va estavellar el seu intent triple al tauler i Vesely, després de capturar el rebot, va firmar el 89-85 definitiu. n