TENNIS

Nadal torna a guanyar: "Em sento competitiu"

Nadal torna a guanyar: "Em sento competitiu"

jordi grífol

2
Es llegeix en minuts
Jordi Grifol

"Ser competitiu a mitjà termini, d’aquí un parell de mesos". Aquest era el desig de Rafa Nadal després de la seva tornada victoriosa a les pistes un any després. La realitat és que no ha concedit un sol set en els dos primers partits. Va superar Thiem en menys d’hora i mitja, en un debut il·lusionant. I en el segon assalt a Brisbane n’hi va haver prou amb una hora i 24 minuts per batre el local Jason Kubler (6-1, 6-2), un tennista turmentat per una lesió crònica als genolls. Avui, a les 11.00, s’enfrontarà a quarts al també australià Jordan Thompson.

Nadal va començar devastador. Va guanyar de sortida amb un servei directe i es va endur el primer joc fent córrer Kubler des del fons de la pista. Va trencar en blanc el servei de l’australià i es va posar 3-0 amb el seu servei, en un joc que no va durar ni dos minuts. "Crec que he començat el partit molt bé, amb molta determinació. Vaig veure vídeos de Jason Kubler i vaig veure que havia de ser més fort en el fons de la pista", va explicar Nadal.

Kubler, 102è del rànquing ATP als seus 30 anys, va arribar a ser el número u júnior d’individual i dobles. Tot semblava augurar que aixecaria els braços victoriós una vegada i una altra, però els seus fràgils genolls van cedir. Li van diagnosticar una lesió crònica als meniscos i va haver de passar per quiròfan en sis ocasions. Va persistir i l’abril del 2023 va arribar al seu millor lloc, el 63è del rànquing, i va aconseguir guanyar el títol de dobles de l’Open d’Austràlia. Ahir va començar incomodant Nadal, però aquest se sentia bé, tornava a disfrutar d’aquells punts llargs que feia un any que no podia disputar per la lesió al psoes esquerre que el va fer passar pel quiròfan. Amb el 5-0 favorable a Nadal, Kubler va demanar tres minuts de temps mèdic per molèsties al colze dret.

"Necessito partits"

Notícies relacionades

En el segon set, Nadal va ser molt superior a l’australià des del servei i amb el cop de sempre, intacte malgrat estar allunyat de la pista tant temps. Després del 3-2, va guanyar tres jocs seguits per tancar el partit.

Als seus 37 anys, i després de 350 dies fora de les pistes, diu que no hi ha millor preparació que el triomf: "Necessito partits, necessito bona salut, necessito continuar entrenant bé, i, per descomptat, les victòries i passar temps a la pista ajuden. Per a mi, cada dia que tinc una oportunitat de jugar és una gran notícia", va dir. Amb aquesta victòria accedeix als quarts de final del torneig ATP 250 de Brisbane i pot ascendir en el rànquing fins al lloc 450è. "Em sento competitiu, això és tot el que vull", va expressar.

Temes:

Rafa Nadal