El Barça de Grimau reflota davant el poderós Madrid

L’equip blaugrana va tallar la seva pèssima ratxa amb un triomf pletòric, sustentat en Vesely, davant el líder.

El Barça de Grimau reflota davant el poderós Madrid

ALBERT GUASCH

2
Es llegeix en minuts
Albert Guasch
Albert Guasch

Periodista

ver +

El Barça i el Madrid es van collar fort, es van esgarrapar, van intercanviar cops i van disputar, tot comptat, un clàssic autèntic. Es pot ressaltar perquè es presentava el partit de l’Eurolliga al Palau com uns tancs que anaven a arrasar unes barraques. El canvi no va estar en el Madrid, sinó en el Barça, transformat en el seu grau d’agressivitat i fermesa mental. Per una vegada l’equip blaugrana va defensar amb les urpes fora, es va afinar en el triple i va retrobar el pivot txec Jan Vesely, autor de 27 punts davant aquesta bèstia negra que és Tavares. Una victòria molt necessitada que tapa l’hemorràgia en el projecte de Roger Grimau (83-78).

Un Palau enardit i cridaner va acompanyar els jugadors en el seu esforç per fer front a un Madrid amb múltiples recursos. Li havia guanyat el conjunt blanc els tres partits previs a Roger Grimau i es va convertir en una missió conjunta sortir-ne per una vegada guanyador. Tothom va sentir que era cosa de tots sortir del clot en què s’havia ficat l’equip, amb les set derrotes en els últims 10 partits. Ahir per fi va agafar aire.

Les fortes declaracions de Juan Carlos Navarro de suport a l’entrenador i instant els jugadors a posar-se les piles van acabar per donar combustió a la posada al punt dels blaugrana, que van jugar, sens dubte, amb una actitud resolutiva i compromesa, mossegant en tot moment, allunyada de la desídia presenciada últimament.

Al Barça l’espera una allau de partits en les pròximes dates, però era important sortir de l’actual mal pas. "Hem vist una d’aquelles nits maques al Palau. Ens hem retrobat amb les sensacions. Molt feliç per tothom que està patint aquests dies", va dir Grimau després del partit, sens dubte el més alleujat de la bona resposta de l’equip.

Notícies relacionades

El tècnic català va modificar el quintet titular i va collar les femelles en la defensa. No era fàcil davant un Madrid que va trobar de sortida la inspiració en el triple de Musa, després va semblar agafar-li el relleu ofensiu Llull i en l’últim tram, Hezonja. El Barça va resistir aquesta força innata dels blancs, que només havien perdut fins ahir un partit a l’Eurolliga.

A part del pletòric Vesely, que va jugar el seu millor partit com a blaugrana, van ajudar en atac Laprovittola, Kalinic i Parker, que van aportar un afegit d’agressivitat. "Era molt important guanyar. Ens hem demostrat a nosaltres mateixos com hem de jugar", va assegurar el txec.

Temes:

Roger Grimau Jan