Pedri es torna a lesionar

L'interior canari no jugarà davant de l'Almeria en un partit en el qual a l'equip blaugrana ja li faltava el sancionat Frenkie de Jong

Pedri es torna a lesionar

Óscar del Pozo / AFP

2
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Va ser Joan Laporta el que va donar la notícia: Pedri s’ha lesionat una altra vegada. No havia transcendit res després de l’entrenament, ni tampoc es podia deduir de l’absència del migcampista de la llista de convocats perquè encara no s’havia donat. Però el president va lamentar ahir davant els periodistes, durant el tradicional brindis nadalenc fet a l’Auditori 1899 del Camp Nou, la nova absència de Pedri. No hi havia comunicat mèdic oficial del Barça, que va ser emès hores després confirmant que Pedri no jugarà avui contra l’Almeria (19.00 h) en el comiat de l’any.

"Ha rebut un cop en l’entrenament que li ha provocat una petita lesió muscular", va argumentar el club en aquest missatge que donava així oficialitat a les paraules de Laporta. No només serà baixa avui, sinó que també corre el risc de perdre’s el duel contra Las Palmas (4 de gener) i la Supercopa d’Espanya, en què s’enfrontarà en la semifinal amb l’Osasuna.

A Xavi li toca, per tant, trobar solucions urgents a un problema que, inicialment, era ocasional. I ara, amb el pas del temps, resulta que és estructural. "El diagnòstic és clar, ens falta contundència a les àrees", va denunciar el tècnic, insistint que ha sigut el mateix Barça ("són els nostres errors") els que l’han portat a estar a nou punts del Girona, sorprenent líder de Primera, i a set del Madrid.

Sense Frenkie de Jong

No hi serà Pedri, lesionat. Ni tampoc el sancionat Frenkie de Jong. Li cau, per tant, a Xavi l’estructura al centre del camp, que amb prou feines ha coincidit en els quatre últims partits: Porto (2-1), Atlètic (1-0), Girona (2-4) i València (1-1). Perd l’essència en el control i es veu obligat a buscar alternatives davant l’Almeria, l’únic equip dels 20 que componen la Primera Divisió que no ha guanyat ni un sol partit.

El conjunt andalús és cuer, abocat, i gairebé de manera irremeiable al descens a Segona perquè només ha sumat cinc punts de 51 de possibles. El Barça, en canvi, assisteix inquiet a l’enlairament del Girona i el Madrid, que no es despista, malgrat tantes lesions que torturen Ancelotti . "La Lliga és cada vegada més difícil", va reconèixer Xavi, conscient que el seu equip ha comès molts "errors" que han permès al Girona volar en solitari i arribar a un avantatge inesperat quan no s’ha complert encara l’equador del campionat. "És una situació incòmoda, però remuntable", va afegir el tècnic, instant els seus jugadors a "endollar-se". "Tindrem el nostre moment", va augurar.

Notícies relacionades

Buscant "un nou Gavi"

Per trobar l’electricitat necessària, el Barça ha de resoldre "la falta de contundència a les àrees", argument utilitzat per Xavi per justificar els nou punts que el Girona té d’avantatge. El tècnic de Terrassa no tem pel seu lloc –"¿el meu càrrec? estic tranquil, tinc la confiança del president, de Deco, dels jugadors, al final de temporada ja ho veurem..."–, però sí que va confirmar que el club busca un reforç per al centre del camp en el mercat d’hivern. "Amb la lesió de Gavi necessitaríem un perfil d’aquest tipus. Però és difícil trobar un Gavi, després hi ha el tema del famós fair play". A l’espera que arribi al gener Vítor Roque –"és una esperança, ens pot aportar moltes coses"- i el nou Davids, Xavi necessita guanyar tant sí com no.