Futbol

La FIFA detalla el Mundial de Clubs amb 32 equips per a l’estiu del 2025

1
Es llegeix en minuts

Tot i que les lesions dels futbolistes obrin de manera recurrent el debat sobre el calendari, les institucions responsables de la seva organització tenen clar que el xou ha de continuar. La FIFA celebrarà una nova Copa Mundial de Clubs que començarà a jugar-se a partir del 2025, segons el consell reunit a Jidda. Serà entre el 15 de juny i el 13 de juliol i en l’edició inaugural, que es disputarà als EUA, comptarà amb 32 equips. Es jugarà abans dels anys de Mundial.

Notícies relacionades

Hi haurà 12 representants d’Europa en la nova Copa Mundial de Clubs. Entre els quals, el Chelsea, el Reial Madrid i el Manchester City com a recents campions de la Champions. Per participar-hi, comptaran els resultats en la Champions de les tres últimes edicions en funció del rànquing de coeficients de la UEFA. Per aquesta raó, el Barça, eliminat de manera primerenca aquests anys, tindrà difícil entrar-hi, ja que a sobre només es permeten dos equips per país. Hauria de guanyar la present Champions o bé quedar molt per davant de l’Atlètic.

El Mundial de Clubs es disputarà cada quatre anys i servirà com a rodatge per als països que organitzen el Mundial de seleccions, per això els EUA seran la primera seu. És l’amfitriona del Mundial 2026, junt amb Mèxic i el Canadà. El sindicat FIFPRO ja ha demanat a la FIFA un descans obligatori de 28 dies més enllà de la temporada. Fa temps que l’organització denuncia la sobrecàrrega del calendari..