El PGA Tour suspèn Jon Rahm després de firmar pel LIV Golf

El golfista basc estarà vetat en els tornejos del circuit nord-americà per a la pròxima campanya i no podrà defensar els punts conquerits en els campionats guanyats l’any 2023

El PGA Tour suspèn Jon Rahm després de firmar pel LIV Golf

luis mendiola

3
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Jon Rahm ha sigut suspès pel PGA Tour després que el golfista espanyol confirmés la seva marxa al LIV Golf, el circuit saudita, després de firmar un milionari contracte de 550 milions d’euros. La cadena nord-americana NBC recull l’extracte del memoràndum que el PGA Tour va enviar als jugadors per anunciar la suspensió del vigent campió del Masters d’Augusta i número tres del rànquing mundial. "D’acord amb el reglament del PGA Tour, se li ha notificat a Jon Rahm que està suspès i que ja no és elegible per participar en els tornejos del PGA Tour després de la seva associació amb altres tornejos no autoritzats".

La suspensió de Rahm tindrà un impacte directe al circuit, ja que el PGA Tour ha anunciat que els resultats de Rahm en la temporada 2022-2023, en què el golfista de Barrika va guanyar quatre títols, no comptaran a la llista de punts per a l’elegibilitat en els tornejos del 2024, segons Golf Digest.

Amb la decisió del PGA Tour de vetar-li la participació al seu circuit, el calendari de Rahm per a la temporada vinent inclourà, com a mínim, els 14 tornejos inclosos a la Superlliga saudita i la temporada dels quals s’iniciarà del 2 al 4 de febrer al camp mexicà de Mayakoba, així com les quatre cites del Grand Slam per a les quals té exempció: al Masters d’Augusta, on podrà participar de per vida després del seu títol d’aquesta temporada; a l’Open dels EUA fins al 2031, després de la seva victòria fa dos anys, i a l’Open Britànic i el Campionat de la PGA per quatre anys més.

Sortida d’altres golfistes

El jugador de Barrika (Biscaia) ocupava el lloc 18è al rànquing de la FedEx Cup i la seva suspensió hi provocarà canvis. No obstant, no serà fins al 31 de desembre quan es publiqui la llista d’elegibilitat final i s’hi esperen més canvis com a conseqüència de noves sortides d’altres golfistes rumb al LIV Golf.

Des que es va iniciar la guerra del golf entre el PGA Tour, el circuit europeu (el DP World Tour) i el LIV, Rahm s’havia mostrat molt crític amb la irrupció del nou circuit i havia sigut una de les cares visibles en el pols contra la Superlliga saudita juntament amb Rory McIlroy i Tiger Woods, però la multimilionària oferta que li va plantejar el LIV ha acabat per fer-lo canviar de decisió.

Notícies relacionades

La incorporació de Rahm s’interpreta com un cop decisiu del LIV per obtenir una posició de força en les negociacions que manté el PGA Tour i el Fons Públic d’Inversió de l’Aràbia Saudita, que impulsa el LIV, després de l’inesperat acord de fusió de tots els circuits a què es va arribar al juny i que ha de segellar-se abans del 31 de desembre. El projecte, que preveu un calendari unificat en el futur, està pendent de la reunió que mantindran els pròxim dies el comissionat del PGA Tour, Jay Monahan, i el responsable del fons saudita, Yasser al-Rumayyan. Des del seu anunci, Rahm ha intentat donar a conèixer les raons que l’han portat a acceptar l’acord. "Aquesta decisió va ser per moltes raons que vaig pensar que eren el millor per a mi", va dir a ESPN, un dels mitjans que va participar la setmana passada en una videotrucada amb l’esportista basc en què va intentar explicar el canvi radical. "Tenia una oferta realment bona i és una de les raons per les quals la vaig prendre. Em van posar en una posició en què vaig haver de pensar sobre això i ho vaig fer", va remarcar.

En aquesta entrevista, Rahm va admetre que hi haurà gent que no entengui la seva decisió després d’haver mostrat en el passat el seu rebuig del LIV Golf i la seva fidelitat al PGA Tour. "Amb cada decisió que prenem en la vida hi haurà alguna persona que hi estigui d’acord i li agradi i alguna altra a qui no", va puntualitzar. "Crec que és el millor per a mi i per a la meva família", va concloure Rahm.