El Virtus Bolonya imposa el seu joc físic contra un Barça massa irregular

L’encert de Lundberg va sentenciar els blaugranes, que van malgastar un avantatge de 16 punts.

El Virtus Bolonya imposa  el seu joc físic contra un Barça massa irregular

Alejandro García / Efe

2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

El Barça continua donant senyals positius i apuntalant la seva consistència, tot i que també pateix baixades de tensió, especialment en els partits físics, que el condicionen i descobreixen encara el seu perfil més vulnerable i irregular. Ho va tornar a demostrar en la visita al Virtus Bolonya, la gran revelació de la temporada europea, que ha convertit la seva pista en un escenari inaccessible, on els blaugranes van acabar també claudicant (80-75) i van encaixar la seva tercera derrota en 12 jornades d’Eurolliga.

La inspiració de l’escorta suec Iffe Lundberg, autor de 21 punts en 19 minuts, amb quatre triples clau, i una versió coral molt consistent dels italians, que no van abaixar els braços malgrat cedir fins a 16 punts en el primer temps, van aconseguir doblegar un Barça que va anar de més a menys i que només va trobar la fiabilitat de Vesely (13 punts) i el caràcter de Satoransky en la fase decisiva.

Durant 20 minuts, l’equip blaugrana es va acostar a la imatge que persegueix Roger Grimau, un bloc sòlid, ferm en defensa, capaç de córrer i encistellar amb facilitat. Però en la segona meitat va anar perdent frescor i també eficàcia en la mateixa mesura que el conjunt italià va endurir el seu joc i va apujar la tensió.

Canvio de dinàmica

Luca Banchi, el tècnic italià, ha fet renéixer el Virtus, que està competint al màxim nivell en l’Eurolliga, tot i que li va costar molts entrar en el partit contra els blaugranes, per la posada en escena del Barça, que va saber desconnectar en el primer temps el joc interior del Virtus. Ni Shengelia, en un moment de joc excepcional, ni Dunston ni Mickey van aparèixer. En canvi, el Barça a través del seu domini del rebot, va poder córrer i sumar punts fàcils.

El conjunt barcelonista va obrir forat en els primers minuts gràcies al canell de Laprovittola i Abrines (18-24). I es va trobar més còmode en el segon període amb la presència de Willy Hernangómez i Brizuela, fins al punt que els blaugranes van portar el seu avantatge fins als 16 punts, tot i que la intensitat de Hackett i Cordinier va aconseguir evitar que el mal anés a més per al Virtus en el descans (33-45).

Notícies relacionades

Molt més agressiu en la represa, l’equip de Banchi va aconseguir espessir el joc, tancar el camí cap a la seva cistella i limitar l’encert exterior dels blaugranes.

A la intensitat de Hackett, es va afegir que s’acabés despertant Shengelia i una versió excel·lent de Lundberg, l’exjugador del Manresa i el CSKA, que es va animar en atac i va permetre canviar la dinàmica ja al final del tercer quart (56-61) i capgirar el marcador per complet en la fase decisiva, en què els blaugranes no van trobar la manera de respondre. n