Rahm tindrà al LIV Golf el contracte més alt de l’esport

L’acord del jugador basc serà fins al 2029 per 550 milions d’euros. La decisió del golfista de Barrika de deixar el PGA Tour i el circuit europeu per la Lliga de l’Aràbia Saudita sacseja els fonaments d’aquest esport.

Rahm tindrà al LIV Golf el contracte més alt de l’esport

Fermín DE LA CALLE luis mendiola

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Jon Rahm, vigent campió del Masters de Augusta i número tres del rànquing mundial, acceptarà la multimilionària oferta del LIV Golf i s’unirà al circuit de golf que va néixer el 2022 impulsat des de l’Aràbia Saudita, una notícia que sacseja els fonaments d’aquest esport.

L’acord, pendent de fer-se oficial, suposarà un contracte d’uns 550 milions d’euros per al jugador de Barrika (Biscaia), que abandonarà el circuit de la PGA nord-americana i el DP World Tour (circuit europeu) per sumar-se al circuit nascut fa dos anys que va desencadenar una guerra als greens. El contracte de Rahm suposarà el més gran de la història de l’esport mundial.

El febrer del 2022, Jon Rahm va declarar oficialment la seva "lleialtat al PGA Tour". Aquesta intervenció es va produir amb l’arrencada del circuit de golf promogut pels xeics saudites, que ha banyat en petrodòlars jugadors del circuit que sí que van fer el pas i es van mudar al LIV, com els espanyols Sergio García, Eugenio Chacarra i David Puig, que ja han fet el salt a la Superlliga. Llavors Rahm va rebutjar una primera oferta de 400 milions.

La postura de Rahm ha fet, des d’aquell dia, un gir radical. Després de múltiples rumors, The Telegraph informava ahir que els saudites oferien una prima de contracte el basc d’uns 550 milions d’euros per incorporar-lo al seu circuit fins al 2029. I el Wall Street Journal va anar més enllà i va donar l’acord per tancat, pendent només de fer-se oficial les pròximes hores. La sortida de Rahm del circuit nord-americà suposaria un cop duríssim per al PGA Tour.

L’oferta gairebé irrefusable que rep Rahm del circuit que finança el Fons d’Inversió Pública de l’Aràbia Saudita (PIF) es produeix en un moment clau per al món del golf ja que les dues lligues estan enmig d’un controvertit procés de fusió. Tot i que hi ha figures d’aquest últim que segueixen en guerra contra els saudites com Tiger Woods o Rory McIlroy.

Rahm s’ha convertit en el jugador més desitjat pels magnats saudites però no en l’únic. Però la seva decisió respon no només a raons econòmiques. També al seu malestar amb els dirigents del PGA Tour com el comissionat Jay Monahan, després que tant el jugador basc com Rory McIlroy i Tiger Woods donessin la cara pel circuit nord-americà en la guerra del golf i el PGA Tour, sense consultar-los, anunciés el juny passat l’acord de fusió amb el LIV.

"No és un tema econòmic"

El basc ja va parlar del tema financer i la possibilitat d’ingressar al LIV. "Mai he jugat a golf per un tema econòmic. Jugo per amor al golf i vull competir contra els millors. Sempre he estat interessat en la història i el llegat, i això és el que té el PGA. Hi ha un significat quan guanyes el Memorial, l’Arnold Palmer, a Los Angeles o Torrey Pines. El meu cor està amb el PGA Tour. És tot el que puc dir".

Notícies relacionades

Aquest cop Rahm no s’ha pronunciat sobre les seves intencions després d’aquesta oferta marejadora. Però abans que acabi desembre se sabrà si apareix a la llista del circuit saudita o si continua competint al PGA Tour. Però el pacte de fusió entre el PGA Tour i el LIV li permetrà continuar competint en les quatre grans cites del Grand Slam (Masters d’Augusta, Open EUA, campionat de la PGA i Open Britànic). Queda per definir si els jugadors del LIV podran competir a la Ryder Cup.

A l’anomenada Superlliga, Rahm també hi té amics com el nord-americà Phil Mickelson o Sergio García, un referent per a ell. Precisament Steve Loy, agent de Rahm i de Mickelson, que juga al LIV Golf des de la inauguració del circuit, negocia amb els saudites des de fa setmanes per tancar el desembarcament de Rahm.

Temes:

Golf Jon Rahm